NieuwsLijn

Sadtopographies verzamelt de meest deprimerende plaatsen van Google maps

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 07/04/2019 - 17:20

Wie in de Vortekoestraat of Oude Zak woont, kan het beamen: er zijn elegantere adressen te vinden. Toch kan het altijd erger, zo bewijst Instagrammer Sadtopographies. Hij zoekt de meest deprimerende plaatsnamen op, en verzamelt ze op zijn account. Van Disappointment Island tot Worthless Road: dit zijn de meest beklagenswaardige plaatsnamen op Google Maps.

Ideaal weer voor een herfstwandeling

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 11 min geleden

Wie 25 graden in de herfst te veel van het goede vond, kan dit weekend zijn hart ophalen: meer dan 17 graden wordt het niet meer én het blijft droog.

Saudi-Arabië geeft toe dat journalist werd gedood in consulaat

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 23 min geleden

Meer dan twee weken na de verdwijning van de Saudische journalist Jamal Khashoggi heeft Riyad toegegeven dat de criticus van het regime dood is. Achttien verdachten zouden zijn opgepakt.

Politie: ‘Ouders, maak kinderen niet bang voor agenten’

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 56 min geleden

‘Als je je groentjes niet opeet, dan zal de politie je in de gevangenis steken.’ Met zulke uitspraken maken ouders hun kinderen bang voor agenten, zo waarschuwen enkele lokale politiezones.

De driftbuien van je peuter kun je in de volgende categorieën onderverdelen

Gezondheid.be - 8 uur 32 min geleden
Op emotioneel vlak zit een peuter op een rollercoaster. Niet moeilijk dat hij regelmatig een driftbui krijgt. De oorzaken van die uitbarstingen van je (b)engeltje kun je opdelen in 7 categorieën.

Doe je graag een dutje? Wetenschappers hebben een idee waarom

Gezondheid.be - 8 uur 32 min geleden
Wetenschappers van de University of Tsukuba in Japan hebben onderzocht waarom sommige muizen meer slapen dan andere. Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat een mutatie in een eiwit daar voor iets tussen zit.

IQOS: even schadelijk als sigaretten

Gezondheid.be - 8 uur 32 min geleden
IQOS (I-Quit-Ordinary-Smoking) is een soort 'sigaret' die werd ontwikkeld door tabaksproducent Philip Morris. Het product ziet eruit als een pen waarin een 'verkorte' filtersigaret wordt geschoven. Die wordt verhit en zo komt er damp vrij.

Westerlo lost de rol bovenin Proximus League na nederlaag tegen OHL

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 19/10/2018 - 22:49

OH Leuven heeft vrijdag de tiende speeldag in de Proximus League ingezet met een 0-1 overwinning op bezoek bij Westerlo. Een serieuze opsteker voor de troepen van Nigel Pearson, die nog maar hun tweede zege van het seizoen pakten.

Stoffel Vandoorne achtste in de regen, Lewis Hamilton snelste

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 19/10/2018 - 22:44
Ook tijdens de tweede oefensessie heeft Lewis Hamilton in de regen op het circuit of The Americas de snelste tijd gereden. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed de achtste tijd.

Wikileaks-oprichter Assange wil Ecuador aanklagen

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 19/10/2018 - 22:43

De oprichter van het klokkenluidersplatform Wikileaks, Julian Assange, wil de regering van Ecuador aanklagen. Dat heeft onder meer The Guardian vrijdag gemeld.

Brussels dwingt Bergen op de knieën, Charleroi wint van Okapi Aalst

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 19/10/2018 - 22:42

Basic-Fit Brussels heeft vrijdagavond op de vierde speeldag in de Belgische basketbalcompetitie zijn eerste overwinning van het seizoen gepakt. De troepen van Serge Crevecoeur legden Bergen in Neder-Over-Heembeek over de knieën met 71-65 (rust: 34-40). Voor de Henegouwers is het de eerste nederlaag van het seizoen.

Zeker 60 doden bij treinongeval in India

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 19/10/2018 - 22:37

Bij een zwaar treinongeval in India zijn vrijdag zeker 60 mensen om het leven gekomen. Dat berichtten lokale media.

Laurens Devos en Florian Van Acker al zeker van medaille op WK paralympisch tafeltennis

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 19/10/2018 - 22:36

Laurens Devos en Florian Van Acker hebben zich vrijdag in het Sloveense Celje voor de halve finales van het wereldkampioenschap paralympisch tafeltennis geplaatst. Ze verzekerden zich daarmee van een medaille, want er wordt geen kleine finale om het brons gespeeld.

Gaël Monfils voelt zich nog steeds niet optimaal maar gaat naar finale in Antwerpen

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 19/10/2018 - 22:31

Ondanks het feit dat hij fysiek niet helemaal in orde is, wist de Fransman Gaël Monfils (ATP 38) zich vrijdag te plaatsen voor de halve finales van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). Het zesde reekshoofd won met 7-5 en 6-4 van de Canadees Vasek Pospisil (ATP 79).

Geen sportieve revanche voor Club Brugge: landskampioen geraakt niet verder dan 1-1 tegen Waasland-Beveren

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 19/10/2018 - 22:22

Club Brugge heeft de commotie na de arrestatie van Ivan Leko vorige week niet kunnen doorspoelen met een zege tegen Waasland-Beveren. De landskampioen speelde vrijdagavond een fletse match en geraakte niet verder dan 1-1. Voor Club Brugge is dit het eerste puntenverlies in eigen huis. De West-Vlamingen blijven wel zeker ook na de elfde speeldag op de tweede plaats in de Jupiler Pro League, maar kunnen leider Racing Genk (zaterdag tegen Eupen) verder zien uitlopen tot vier punten. Woensdag wacht een thuiswedstrijd tegen AS Monaco in de Champions League

Co-voorziter Ecolo stapt onverwacht op

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 19/10/2018 - 21:19
Patrick Dupriez, co-voorzitter van Ecolo, heeft vanavond te kennen gegeven dat hij opstapt als voorzitter van Ecolo. Dat is verrassend, want de Franstalige groenen hebben het uitstekend gedaan bij de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen zondag. Hij leidde samen met Zakia Khattabi de partij sinds maart 2015.

Beke: centrumrechts in Antwerpen is krap maar werkbaar

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 19/10/2018 - 20:47

Volgens Wouter Beke is het best haalbaar om in Antwerpen verder te besturen met de huidige coalitie van N-VA, CD&V en Open VLD. Die ‘Zweedse’ meerderheid heeft maar één zetel op overschot. Krap, maar niet onmogelijk, zegt Beke.

Prachtig Pools drama van Pawel Pawlikowski wint in Gent

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 19/10/2018 - 20:30
‘Cold war’ van Pawel Pawlikowski wint de prijs voor beste film op het 45ste Film Fest Gent.

Sportjournalist HLN neemt tijdelijk afstand van voetbalwereld

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 19/10/2018 - 20:09

Stephan Keygnaert, voetbaljournalist bij Het Laatste Nieuws, neemt tijdelijk afstand van de voetbalwereld. De hoofdredactie van Het Laatste Nieuws gaat ten gronde bekijken of hij de journalistieke deontologie heeft nageleefd.

Dit is de enige Vlaming die dit jaar tot priester wordt gewijd

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 19/10/2018 - 20:04

Elia Cantaert (28) is de enige die dit jaar in Vlaanderen tot priester wordt gewijd. De gebeurt zondag. Voor Elia is het letterlijk een kinderdroom die uitkomt. ‘Toen de juf in de lagere school vroeg wat we later wilden worden, antwoordde ik al: priester.’

Pagina's