Gezond & Psycho (De Standaard)

Abonneren op feed Gezond & Psycho (De Standaard) Gezond & Psycho (De Standaard)
De Standaard : Hoofdsectie Ds Live
Bijgewerkt: 29 min 55 sec geleden

Ruim 300 Amerikaanse studenten in quarantaine na mogelijke blootstelling aan mazelen

2 uur 27 min geleden

In Los Angeles worden meer dan 300 studenten en stafleden in twee universiteiten minstens een dag in quarantaine gehouden, omdat ze mogelijk werden blootgesteld aan de mazelen. Het gaat om voorzorgsmaatregelen.

Terroristen strenger bestraft

2 uur 39 min geleden
De Kamer scherpte gisteren op de valreep het strafrecht verder aan. ‘De huidige strafmaat was echt onvoldoende.’

Webgigant Amazon verdubbelt winst

3 uur 15 min geleden

De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger uit dan kenners hadden voorzien.

Nederlandse vakantiegangers worden teruggehaald uit Sri Lanka

3 uur 49 min geleden

De reisorganisaties in Nederland gaan vrijdag al ‘hun’ Nederlandse vakantiegangers terughalen uit Sri Lanka. Dat heeft het coördinerende Calamiteitenfonds besloten, nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag een aangescherpt reisadvies had uitgevaardigd.

Regisseur John Singleton na zware beroerte in coma

4 uur 7 min geleden

De Amerikaanse filmproducent en regisseur John Singleton ligt in een coma na een zware beroerte. Dat melden Amerikaanse media.

Waarom cijferhygiëne zo laat komt – maar zo belangrijk is – voor de Belgische politiek

4 uur 16 min geleden

Een maatregel hier, wat procenten daar, een paar miljard ginder. Politici goochelen vaak en graag met cijfers. Maar wat is de impact van hun plannen?

4 uur 41 min geleden

Poetin gaat in op uitnodiging van Kim Jong-un voor bezoek aan Noord-Korea

5 uur 49 min geleden

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft de Russische president Vladimir Poetin uitgenodigd voor een bezoek aan zijn land, en Poetin zou dat aanbod onmiddellijk hebben aanvaard. Dat zegt het Noord-Koreaanse staatsagentschap KCNA.

PSV en Ajax blijven in nek-aan-nekrace richting landstitel: zal doelsaldo beslissing brengen?

do, 25/04/2019 - 23:27

PSV heeft donderdagavond de voorlaatste uitwedstrijd van dit seizoen eenvoudig gewonnen. Bekerfinalist Willem II had in eigen stadion weinig in te brengen tegen de regerend kampioen: 0-3. PSV staat nu met tachtig punten weer naast Ajax, dat wel een veel beter doelsaldo heeft: +81 tegen +71.

Atalanta van Castagne plaatst zich ten koste van Fiorentina en Mirallas voor Italiaanse bekerfinale

do, 25/04/2019 - 23:16

Atalanta heeft zich donderdagavond als tweede geplaatst voor de finale van de Coppa Italia.

Franse eliteschool gaat op de schop

do, 25/04/2019 - 22:13
‘Ik denk dat de Ecole Nationale d’Administration (ENA) afgeschaft moet worden.’ Met deze zin bezegelde Emmanuel Macron in zijn tv-toespraak het lot van de eliteschool die Charles de Gaulle in 1945 oprichtte.

Dierendokters 24/7: wat een hondenstiel

do, 25/04/2019 - 22:10
Wormendiarree, chihuahuahartjes, en paardensperma. Dierendokters 24/7 deed ons verdacht veel denken aan een tentoonstelling van Jan Fabre.

Dikke pech voor Van Der Plaetsen: stroompanne verbrodt sterke tienkamp en WK-limiet

do, 25/04/2019 - 21:00

De tienkamp op het Zuid-Afrikaans atletiekkampioenschap in Germiston is donderdag stopgezet na drie onderdelen door een stroompanne. Thomas Van Der Plaetsen had er na drie proeven een ruime voorsprong van 135 punten op het schema voor de limiet voor het WK (8.200 punten) van later dit jaar in Doha.

De Block blijft gekant tegen sigarettenverbod minderjarigen: ‘Maar moet democratie respecteren’

do, 25/04/2019 - 20:39

Nadat in de Kamer een wetsvoorstel werd goedgekeurd dat de verkoop van tabak onder de 18 jaar verbiedt, blijft bevoegd minister De Block erbij dat zo’n verbod een slecht idee is. ‘Het is niet de taak van de overheid om mensen te vertellen hoe ze moeten leven.’

Emma Meesseman viert met Ekaterinenburg vierde titel op rij in Rusland

do, 25/04/2019 - 20:39

Emma Meesseman heeft donderdagavond met haar team Ekaterinenburg voor het vierde jaar op rij de landstitel veroverd in Rusland.

Zidane zet Thibaut Courtois alweer op de bank bij Real Madrid

do, 25/04/2019 - 20:11

Thibaut Courtois komt voorlopig niet aan spelen toe bij Real Madrid. Onze nationale nummer één moet donderdagavond in de moeilijke uitwedstrijd bij Getafe opnieuw toekijken vanop de bank. Coach Zinédine Zidane koos alweer voor Keylor Navas in het Madrileense doel.

Waarom we zo bezorgd zijn om Britney Spears

do, 25/04/2019 - 20:01

Britney Spears bevestigt in een Instagramvideo dat alles goed met haar gaat en reageert zo op #FreeBritney, de complottheorie die beweert dat Spears tegen eigen wil en dank in een psychiatrische kliniek zou opgenomen zijn. ‘Dit loopt uit de hand. Mijn familie krijgt doodsbedreigingen.’

Manifestatie tegen de komst van ijsberen naar Pairi Daiza

do, 25/04/2019 - 19:52

Op 16 juni gaan actievoerders manifesteren aan de ingang Pairi Daiza tegen de komst van ijsberen naar het dierenpark. Het initiatief gaat uit van verschillende dierenrechtenorganisaties

David Goffin krijgt wildcard voor ATP Estoril

do, 25/04/2019 - 19:46

David Goffin (ATP 22) neemt volgende week deel aan het graveltoernooi in het Portugese Estoril (586.140 euro). Hij kreeg van de organisatie een wildcard.

Belgische tennisspeler maand geschorst voor weddenschappen

do, 25/04/2019 - 19:41

De Tennis Integrity Unit, een organisatie die strijdt tegen corruptie in het tennis, heeft de 22-jarige Belg Benjamin D’Hoe voor een maand geschorst wegens het plaatsen van weddenschappen op tenniswedstrijden. Hij moet ook een boete van 500 dollar (450 euro) betalen.