Gezondheid.be

Abonneren op feed Gezondheid.be
Nieuws op gezondheid.be!
Bijgewerkt: 4 min 46 sec geleden

Praat- en ontmoetingsnamiddag: Is ‘EPILEPSIE’ nog altijd TABOE?

do, 25/04/2019 - 00:00
Hoe praat ik er over in mijn gezin, met mijn familie en vrienden, mijn buren, met collega’s op het werk, met vreemden? een praatnamiddag waarbij ervaringen-uitwisselen centraal staat!

Een lezing rondom het leven van een mantelzorger

do, 25/04/2019 - 00:00
Een lezing met levensechte, rijke getuigenissen en ervaringen, veel nuttige tips, bemoedigend en rechtstreeks aansluitend op de dagelijkse realiteit.

Meer risico op kind met hartafwijking bij rokende vaders

do, 25/04/2019 - 00:00
Niet alleen kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap roken hebben een hogere kans op een aangeboren hartafwijking, ook kinderen van rokende vaders hebben een verhoogd risico.

Mag je vlees eten als je kanker hebt of hebt gehad?

do, 25/04/2019 - 00:00
Ja, dit mag. Er is onderzoek gedaan onder patiënten met darmkanker die minder vlees aten of stopten met vlees eten na hun diagnose en patienten die evenveel vlees bleven eten na hun diagnose. Er werden geen verschillen gevonden tussen deze groepen op overleving.

Onderzoek: UGent zoekt vrijwilligers (50+) met knieartrose

do, 25/04/2019 - 00:00
Onderzoek heeft aangetoond dat personen met knieartrose gemiddeld een grotere belasting hebben in hun knieën tijdens het wandelen. Hierdoor hebben ze vaak pijn wanneer ze stappen.

Europese vaccinatieweek: Dicht(er)bij op reis? Denk aan je vaccinaties.

do, 25/04/2019 - 00:00
Reisplannen? Vaccinaties zijn altijd belangrijk, of je nu een exotische reis maakt, een trip minder ver weg boekt of op bezoek gaat bij vrienden of familie in het buitenland.

Urineverlies komt niet alleen voor bij vrouwen maar ook bij 1 op de 4 mannen boven de 40 jaar.

do, 25/04/2019 - 00:00
Veel mensen denken dat ongewenst urineverlies iets is wat alleen bij vrouwen voorkomt maar ook mannen hebben ermee te maken, sterker nog, 1 op de 4 mannen boven de 40 jaar ervaart enige vorm van ongewenst urineverlies.

Hoe houd je je handen jong?

do, 25/04/2019 - 00:00
Je handen krijgen het de hele dag door zwaar te verduren. Ze worden talloze keren gewassen, ze zitten in een (af)wassopje of ze worden blootgesteld aan de zon. Daardoor gaan ze uitdrogen, lees rimpelen en verouderen.

Meld bijwerkingen van geneesmiddelen online

di, 23/04/2019 - 00:00
Om het melden van bijwerkingen door patiënten te stimuleren is er nu ook een online meldingsformulier voor patiënten beschikbaar. Als patiënt kan je dit formulier online invullen en versturen, wat veel gebruiksvriendelijker is dan de bestaande meldingsmogelijkheden.

1 op de 2 ouderen heeft angst om te vallen

di, 23/04/2019 - 00:00
Met de slogan ‘Laat angst om te vallen je leven niet bepalen’ ligt de focus van de Week van de Valpreventie (22 tot en met 28 april 2019) op valangst. Valangst is voor ouderen een van de vele risicofactoren om te vallen.

Vier misverstanden over ongewild urineverlies of urine-incontinentie

di, 23/04/2019 - 00:00
Over ongewild urineverlies of urine-incontinentie bestaan veel misverstanden en taboes. Zo denken veel mensen foutief dat urine-incontinentie hoort bij verouderen, dat het alleen bij vrouwen voorkomt of dat het normaal is na een bevalling.

Een handig wistjedatje voor in de keuken: kakelverse eieren

di, 23/04/2019 - 00:00
Kippen leggen helaas geen eieren met een datumstempel. Bij twijfel kan je de versheid van een ei checken met een kommetje water.

7 op 10 Vlamingen kan de stress (bijna) niet meer de baas

ma, 22/04/2019 - 00:00
Uit onderzoek van Partena Ziekenfonds blijkt dat ons mentaal evenwicht soms ver zoek is. 7 op de 10 Vlamingen geven aan dat hun mentale veerkracht op of bijna op is.

Betere bescherming tegen acrylamide nodig

ma, 22/04/2019 - 00:00
Er moeten betere regels komen om consumenten te beschermen tegen acrylamide.

Informatiecampagne over medische hulpmiddelen

ma, 22/04/2019 - 00:00
Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) lanceert een informatiecampagne om gezondheidszorgbeoefenaars en hun patiënten te informeren over medische hulpmiddelen.

Week van de Valpreventie: tips om vallen te voorkomen

ma, 22/04/2019 - 00:00
Eén op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. Zo'n valpartij heeft vaak nare gevolgen. Stoornissen in evenwicht, spierkracht en/of mobiliteit zijn enkele van de belangrijkste risicofactoren voor een val. Ze kunnen vermeden worden door regelmatig te bewegen.

Hoe zit het met de seksuele gezondheid van onze jongeren?

vr, 19/04/2019 - 00:00
De Onafhankelijke Ziekenfondsen onderzochten in de vijfde editie van de KidOscope, barometer voor de gezondheid van kinderen en jongeren, de seksuele gezondheid van onze jongeren.

Speciale pleisters kunnen doorligwonden verminderen

vr, 19/04/2019 - 00:00
Speciale pleisters kunnen doorligwonden voorkomen door het schadelijke effect van zogenoemde afschuifkrachten te verminderen. Dat blijkt uit onderzoek aan het universitair ziekenhuis Maastricht UMC+.

Vermindert fijnstof spermaproductie?

vr, 19/04/2019 - 00:00
Uit onderzoek bij muizen blijkt dat fijnstof een negatieve invloed heeft op de spermaproductie. De zaadbuizen in de teelballen van muizen die aan fijnstof waren blootgesteld bleken er aanzienlijk slechter aan toe te zijn dan die van muizen die niet aan fijnstof waren blootgesteld.

Minder zitten kan nieuwe beroerte voorkomen

do, 18/04/2019 - 00:00
Bewegen verkleint de kans op allerlei ziekten zoals een beroerte. Na een beroerte blijft bewegen net zo belangrijk. Dat helpt nieuwe ernstige beroertes voorkomen en je herstelt beter.