Gezondheid.be

Abonneren op feed Gezondheid.be
Nieuws op gezondheid.be!
Bijgewerkt: 47 min 33 sec geleden

De driftbuien van je peuter kun je in de volgende categorieën onderverdelen

10 uur 53 min geleden
Op emotioneel vlak zit een peuter op een rollercoaster. Niet moeilijk dat hij regelmatig een driftbui krijgt. De oorzaken van die uitbarstingen van je (b)engeltje kun je opdelen in 7 categorieën.

Doe je graag een dutje? Wetenschappers hebben een idee waarom

10 uur 53 min geleden
Wetenschappers van de University of Tsukuba in Japan hebben onderzocht waarom sommige muizen meer slapen dan andere. Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat een mutatie in een eiwit daar voor iets tussen zit.

IQOS: even schadelijk als sigaretten

10 uur 53 min geleden
IQOS (I-Quit-Ordinary-Smoking) is een soort 'sigaret' die werd ontwikkeld door tabaksproducent Philip Morris. Het product ziet eruit als een pen waarin een 'verkorte' filtersigaret wordt geschoven. Die wordt verhit en zo komt er damp vrij.

Wat als uw kind zich niet gedraagt zoals u van een jongen of meisje verwacht?

vr, 19/10/2018 - 00:00
Sommige kinderen gedragen zich niet zoals de maatschappij van een jongen of meisje verwacht. Zowel innerlijk als uiterlijk beantwoorden ze niet altijd aan het klassieke genderpatroon. Dat betekent niet meteen dat ze transgender zijn, maar hun ouders vragen zich wel vaak af wat er aan de hand is en hoe ze ermee moeten omgaan.

8 soorten fruit die stiekem veel suiker bevatten

vr, 19/10/2018 - 00:00
Het aloude gezegde luidt ‘an apple a day keeps the doctor away‘, maar is dat ook echt zo? Volgens sommige voedingsdeskundigen zijn bepaalde soorten fruit verborgen suikerbronnen.

Nieuwe campagne: “Rook niet binnen als de poetsvrouw komt”

vr, 19/10/2018 - 00:00
“Rook niet binnen als de poetshulp of verzorgende aan het werk is en verlucht vooraf de woning.” Dat vragen de koepels van de dienstenchequebedrijven en de diensten voor gezinszorg, die samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven en Kom Op Tegen Kanker hierover een campagne opzetten.

Kankerstatistieken: de schattingen voor 2018 zijn niet rooskleurig...

do, 18/10/2018 - 00:00
Het IARC (Internationaal Centrum voor Kankeronderzoek) heeft zijn jaarlijks GLOBOCAN-rapport gepubliceerd waarin de kankerstatistieken worden weergegeven. Tegen eind 2018 zal het aantal nieuwe gevallen van kanker in België met 8 procent gestegen zijn vergeleken met de laatste bekende cijfers (2015).

Gebruik van benzodiazepinen samen met opioïden is gevaarlijk

wo, 17/10/2018 - 00:00
Gelijktijdig gebruik van benzodiazepinen (en aanverwante slaap- en kalmeermiddelen) en opioïden (pijnstillers of hoestmiddelen) kan leiden tot sedatie, ademhalingsdepressie, coma en de dood.

Waarom het zo belangrijk is contact te houden met je vrienden wanneer je een kind hebt

wo, 17/10/2018 - 00:00
Wanneer je een kind krijgt komt je in een nieuwe wereld terecht. Die is vaak nogal geïsoleerd van je vroegere leven want al je tijd en energie gaan naar dat kleine wonder. Toch mag je je vrienden niet vergeten.

Waarom je kind omkopen geen goed idee is

wo, 17/10/2018 - 00:00
Iedere ouder heeft het weleens gedaan: je kind omkopen opdat hij eindelijk eens zou doen wat jij wilt. Je weet eigenlijk wel dat het niet mag, maar soms kun je niet anders. Toch zou je er beter nog eens over nadenken.

Last van acne symptomen en puistjes ?

di, 16/10/2018 - 00:00
Er is een nieuwe, duurzame en natuurlijke oplossing die de huidflora beschermt, versterkt en herstelt. Revolutionaire ontwikkeling in samenwerking met universiteit Antwerpen na meer dan 10 jaar onderzoek.

65-plusser voelt zich pas ‘oud’ vanaf 80

di, 16/10/2018 - 00:00
Belgische senioren zijn opvallend gelukkig ... en seksueel actief

7 tips voor een goede nachtrust in het derde trimester

ma, 15/10/2018 - 00:00
Welkom bij de laatste loodjes van het derde trimester! Merk jij ook dat je na die energieboost in het tweede trimester nu slecht slaapt? Deze tips helpen je vast om een goede nachtrust te hebben.

Combinatie van medicijnen en kruiden is gevaarlijk: “Zeg dokter altijd welke pillen je gebruikt”

ma, 15/10/2018 - 00:00
Een pilletje voor de stoelgang, om beter te slapen, of om het geheugen te stimuleren: kruidensupplementen zijn populair. Maar ze kunnen ook de werking van voorgeschreven geneesmiddelen beïnvloeden.

Immuuntherapie ook effectief bij niet-uitgezaaide longkanker

zo, 14/10/2018 - 00:00
Ook patiënten met vergevorderde maar nog niet uitgezaaide longkanker hebben baat bij immuuntherapie. Ze hebben een verhoogde genezingskans van tien procent.

Vrouwen kunnen dan toch niet alles tegelijk

zo, 14/10/2018 - 00:00
Telefoneren en tegelijk in de potten roeren én intussen ook een baby sussen: als het over multitasken gaat, wordt vaak gesuggereerd dat vrouwen er beter in zijn. Maar dat is een mythe, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van de universiteit van Bergen in Noorwegen.

Nieuw onderzoek raadt gebruik pijnstiller diclodfenac af

za, 13/10/2018 - 00:00
Een nieuw onderzoek in Denemarken raadt het gebruik van de veelgebruikte pijnstiller diclofenac (bekend onder merknamen als Voltaren en Motifen, en onder de generieke naam Diclofenac) af omwille van de grote kans op soms ernstige bijwerkingen. Het zou, meer dan andere vergelijkbare niet-steroïdale ontstekingsremmers (NAISD’s) zoals ibuprofen of naproxen, maagdarm- en hartproblemen veroorzaken.

Onenigheid over babynaam

za, 13/10/2018 - 00:00
Een naam heb je voor het leven. Sommige koppels zijn het snel eens over de naam van hun toekomstige spruit; terwijl bij anderen de keuzestress hoog oplaait met verhitte discussies tot gevolg. Hebben jullie nog geen babynaam gekozen? Dan herken je jezelf sowieso in deze twistpunten.

Gids voor probiotica bij antibioticagebruik

vr, 12/10/2018 - 00:00
Het Nederlandse TNO en ARTIS-Micropia hebben een gids ontwikkeld voor het gebruik van probiotica bij een antibioticabehandeling.

Volgens onderzoek zijn vaders voorzichtiger dan moeders

vr, 12/10/2018 - 00:00
Mama is de moederkloek, terwijl papa wild mee aan het klimrek slingert. Vergeet dat cliché maar, want uit onderzoek blijkt dat vaders voorzichtiger dan moeders zijn.

Pagina's