Gezondheid.be

Abonneren op feed Gezondheid.be
Nieuws op gezondheid.be!
Bijgewerkt: 35 min 24 sec geleden

Gin, cava of wijn? Zoveel calorieën zitten er in je drankje

17 uur 11 min geleden
Hoeveel calorieën er in een glas whisky of een fles gin zitten, wordt binnenkort veel duidelijker. De Europese producenten van sterkedrank beloven om voortaan een energielabel op hun etiketten te plaatsen. Maar hoeveel calorieën zitten er dan in andere alcoholische drankjes?

Nieuw advies over vaccinatie tegen rabiës of hondsdolheid

17 uur 11 min geleden
De Hoge Gezondheidsraad heeft een nieuw advies over de vaccinatie tegen rabiës of hondsdolheid gepubliceerd. Rabiës wordt overgedragen via het speeksel van een besmet zoogdier of een besmette vleermuis.

Kans op litteken- of pigmentvorming bij behandeling in schoonheidssalons

17 uur 11 min geleden
Sommige behandelingen in schoonheidssalons brengen risico’s met zich mee, waardoor bijvoorbeeld roodheid, zwelling of littekenvorming kan ontstaan. Dit blijkt uit een onderzoek van het RIVM.

Veel onwetendheid en misvattingen over menopauze

17 uur 11 min geleden
Uit een enquète van de Belgische Vereniging voor Menopauze (BVM) bij meer dan 1.300 vrouwen, het merendeel tussen 45 en 65 jaar, en een zestigtal huisartsen, blijkt dat er veel onwetendheid en nogal wat misverstanden bestaan rond de menopauze. Zowel bij vrouwen als bij artsen.

30 tips om beter te slapen als je ouder wordt

17 uur 11 min geleden
Zorg voor regelmaat. Probeer zo veel mogelijk rond hetzelfde tijdstip te gaan slapen en op te staan, ook in het weekend. Dit helpt om een vast slaap-waakritme te ontwikkelen en het bevordert de kwaliteit van de slaap.

Zo houd je je adem fris

17 uur 11 min geleden
Een onfris ruikende adem is niet alleen storend voor de omgeving. Wie er last van heeft en niet meteen redding ziet, zet ook zijn zelfvertrouwen zwaar onder druk.

Hoe herken je IPF, een ernstige maar nog onbekende longaandoening?

ma, 17/06/2019 - 00:00
Stel dat u iemand tegenkomt die hoest en die snel buiten adem is. Denkt u dan ook al snel aan astma ? Dat is mogelijk. Maar ook andere ernstige aandoeningen kunnen de oorzaak zijn. Klachten en symptomen goed onderscheiden is daarom van groot belang …

Overgewicht neemt meer toe op platteland dan in stad

ma, 17/06/2019 - 00:00
Het alom bekende stigma is dat verstedelijking leidt tot meer overgewicht. Daar heb je per slot van rekening gemakkelijk toegang tot allerlei vet- en suikerrijk voedsel. Nieuw onderzoek laat echter zien dat juist mensen op het platteland sneller aankomen.

Website geeft informatie over chemische stoffen in dagelijkse producten

ma, 17/06/2019 - 00:00
Zit er asbest in tampons? Is lippenbalsem gevaarlijk? Krijg je kanker van deodorant? Zijn natuurlijke stoffen en producten echt beter voor je? Op dit soort vragen geeft de website waarzitwatin.nl antwoord.

Familie beslist mee over levenseinde bij dementie

ma, 17/06/2019 - 00:00
Bij meer dan de helft van de mensen met dementie gaat een medische beslissing vooraf aan het overlijden. Vaak na overleg met familieleden.

Online informatie over geneesmiddelen kan beter

vr, 14/06/2019 - 00:00
Burgers die op websites zoeken naar medicijninformatie willen meer gelaagdheid, meer visuele elementen en rustig kleurgebruik. Ook adviseren zij moeilijke woorden te vermijden. Online informatie over medicatie kan beter aansluiten op behoeften van burgers, zegt het Nederlandse Nivel.

Nieuwe campagne voor veilig zonnen

vr, 14/06/2019 - 00:00
De Stichting tegen Kanker lanceert, in samenwerking met de Vlaamse overheid, een campagne die Belgen oproept om elkaar deze zomer een schouderklopje te geven: een eenvoudig gebaar waarmee je elkaar herinnert aan een goede zonbescherming.

Dubbel zo snel weer aan het werk na burn-out dankzij traumatechnieken

vr, 14/06/2019 - 00:00
Het aantal mensen dat langer dan een jaar thuiszit door een psychische aandoening blijft alarmerend hoog. VUB-professor Elke Van Hoof ontwikkelde daarom een nieuwe, unieke burn-out-therapie.

De limiet van de menselijke uithouding? Ultralopen of zwanger zijn

vr, 14/06/2019 - 00:00
Gemiddeld 4.000 calorieën per dag, ofwel 2,5 keer meer dan in rust. Dat is het maximale energieverbruik dat het menselijk lichaam aankan tijdens extreem langdurige inspanningen. De limiet van onze uithouding dus.

19 tips om jetlag te voorkomen of te verhelpen

vr, 14/06/2019 - 00:00
Bij reizen waarbij je meer dan 5 à 6 tijdszones doorkruist, is de kans op een jetlag zeer groot. Je kan een jetlag verminderen door maatregelen te nemen in de dagen voor de vlucht, tijdens de vlucht, en na aankomst.

Hoe stel je een kaasschotel samen?

do, 13/06/2019 - 00:00
Heb je weinig tijd en wil je je gasten toch verwennen met een heerlijke maaltijd? Dan is een kaasplank de ideale oplossing: geen werk, gezellig tafelen en superlekker. Maar hoe begin je eraan om een kaasassortiment samen te stellen als 'een pro'? No stress, say cheese, we helpen je graag verder.

Niet calorieën, maar suikers en alcohol zorgen voor toename levervet

do, 13/06/2019 - 00:00
Zoek je een gezonder alternatief voor alcohol? Dan is een glas cola niet direct aan te raden. Alcohol en suikerhoudende dranken hebben waarschijnlijk een even grote impact op een toename van levervet.

Muziek tijdens het studeren: slim of juist niet?

do, 13/06/2019 - 00:00
Tijdens het studeren dragen veel leerlingen een koptelefoon of hebben ze oordopjes in, waaruit soms hoorbaar de muziek schalt. Werkt dat, leren terwijl je tegelijkertijd luistert naar muziek? Onthoud je de stof beter, of leiden die deuntjes alleen maar af?

De houding van Europeanen ten aanzien van vaccinaties

di, 11/06/2019 - 00:00
Eurostat peilde in opdracht van de Europese Commissie naar de houding van Europeanen tegenover vaccinaties. In maart 2019 werden ruim 27.500 burgers uit de 28 EU-lidstaten, waaronder ook 1.041 Belgen, bevraagd.

Ernstige luchtvervuiling slecht voor psychisch welzijn

di, 11/06/2019 - 00:00
Mensen die in een buurt met sterke luchtverontreiniging wonen klagen meer over depressieve gevoelens. In Europese landen die een grote nadruk leggen op een duurzaam milieubeleid, is de impact van luchtverontreiniging op het psychisch welbevinden zelfs zeer uitgesproken.

Pagina's