Vlaams PatiëntenPlatform

Abonneren op feed Vlaams PatiëntenPlatform
Bijgewerkt: 18 min 33 sec geleden

Lancering project 'Hoe communiceer ik over mijn ziekte op het werk?'

vr, 08/01/2021 - 11:58
Hoe communiceer je over je ziekte op het werk op een manier die voor jou comfortabel is en een goede (her)start mogelijk maakt? Het Vlaams Patiëntenplatform en Trefpunt Zelfhulp werkten hierover een toolbox uit.

Fijne feesten!

do, 17/12/2020 - 08:57

Sluiting VPP eindejaarsperiode

ma, 14/12/2020 - 14:18

VPP lanceert campagne veilige zorg voor iedereen

ma, 23/11/2020 - 16:38
Wanneer de zorg van mensen met een chronische ziekte wordt uitgesteld, kan dit een grote impact hebben op hun gezondheid. Het Vlaams Patiëntenplatform werkte daarom samen met VIVEL, het Vlaams Instituut voor de Eerste Lijn, en organisaties en beroepsverenigingen uit de eerste lijn een campagne uit om mensen te overtuigen om zorg niet uit te stellen en hen te overtuigen dat zorg in veilige omstandigheden kan gebeuren.

Wordt zorg voor personen met een chronische aandoening weer meer uitgesteld? Lees hier de resultaten van onze poll

vr, 20/11/2020 - 08:08
Aan de hand van een poll en een oproep voor getuigenissen onderzocht het Vlaams Patiëntenplatform of en in welke mate zorg sinds 1 oktober wordt uitgesteld omwille van het coronavirus in het ziekenhuis en bij zorgverleners uit de eerste lijn.

Lees onze FAQ over Corona

vr, 30/10/2020 - 09:50

Stel je kandidaat voor onze expertpools!

do, 29/10/2020 - 10:28
Ben jij chronisch ziek of mantelzorger en lid van een patiëntenvereniging? Wil je graag jouw ervaringskennis inzetten om de zorg en levenskwaliteit voor mensen met een chronische aandoening te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wordt jouw zorg uitgesteld of stel jij zelf zorg uit?

wo, 21/10/2020 - 11:58
We krijgen signalen dat er steeds meer zorg wordt uitgesteld omwille van het stijgende aantal coronabesmettingen. Help jij ons in kaart brengen over hoeveel zorg het gaat? Vul dan onderstaande poll in!

Het Vlaams Patiëntenplatform kijkt hoopvol naar toekomstig federaal gezondheidsbeleid

ma, 05/10/2020 - 12:28
Het Vlaams Patiëntenplatform is tevreden met de beloftes in het regeerakkoord van de kersverse federale regering. Een heel aantal prioriteiten waarvoor het VPP al lange tijd strijdt, werden mee opgenomen in de tekst. De koepelorganisatie van patiëntenverenigingen zal dan ook graag de komende drie jaar haar steentje bijdragen aan dit beleid.

Persbericht: VPP vraagt dat overheid meer investeert in kwaliteit van zorg in de geestelijke gezondheidszorg

wo, 30/09/2020 - 10:22
Het Vlaams Instituut Kwaliteit van Zorg (VIKZ) maakt op 30 september de resultaten bekend van de kwaliteitsmetingen in de geestelijke gezondheidszorg. De Vlaamse Patiënten Peiling GGZ, die het Vlaams Patiëntenplatform ontwikkelde, maakt hiervan deel uit en meet hoe patiënten de geestelijke gezondheidszorg evalueren. Uit die bevraging, die zo’n 4000 patiënten jaarlijks invullen, blijkt dat er binnen de geestelijke gezondheidszorg veel respect is voor de patiënt. Maar slechts één derde van de patiënten krijgt altijd voldoende informatie van zijn hulpverleners.