Gezond & Psycho (De Standaard)

Abonneren op feed Gezond & Psycho (De Standaard) Gezond & Psycho (De Standaard)
De Standaard : Hoofdsectie Ds Live
Bijgewerkt: 56 min 1 sec geleden

Gent zwakt verbod versterkte muziek al af

1 uur 19 min geleden

Al na enkele dagen zwakt Gent het verbod op het afspelen van elektronisch versterkte muziek af. Dat is tot 1 april enkel nog tussen acht uur ’s avonds en zes uur ’s morgens verboden.

Halle laat Leopold II staan, maar haalt hem van zijn sokkel

2 uur 49 min geleden

Het schepencollege van de Vlaams-Brabantse stad Halle heeft beslist om twee koloniale beelden in het Albertpark te laten staan, waaronder een borstbeeld van Leopold II. De beelden krijgen meer duiding en een nieuwe ruimtelijke aankleding.

Twee jaar met uitstel gevraagd voor Gentse student die filmde in douches home

2 uur 51 min geleden

Het openbaar ministerie heeft twee jaar celstraf met uitstel gevorderd tegen de bewoner van studenthome Vermeylen van de UGent die in 2018 op heterdaad betrapt werd toen hij in de gemeenschappelijke doucheruimtes een studente filmde met zijn gsm. De man moet zich verantwoorden voor het maken van naaktbeelden van twaalf meisjes en het bezit van kinderporno.

Vissen sterven massaal door extreme koudegolf

3 uur 29 sec geleden

In een baai in de Amerikaanse staat Texas drijven duizenden dode vissen aan het wateroppervlak. Het water was er te lang te koud voor het zeeleven.

Europese vaccinpas kan tegen zomer klaar zijn

4 uur 18 sec geleden

De Europese Commissie doet deze maand nog een wetgevend voorstel voor de invoering van een digitale vaccinpas voor de zomer. Die moet het reizen binnen de EU en buiten de EU voor werk en vakantie makkelijker maken.

VN-experts eisen internationaal onderzoek naar vergiftiging Navalny

4 uur 9 min geleden

Twee mensenrechtendeskundigen van de Verenigde Naties hebben opgeroepen tot een internationaal onderzoek naar de vergiftiging van Kremlin-criticus Aleksej Navalny. Volgens de experts wijst alles voorlopig op ‘een zeer waarschijnlijke betrokkenheid’ van overheidsmedewerkers.

Luxejacht ramt aanlegsteiger na storing

5 uur 4 min geleden

Door een computerstoring aan boord van een jacht voer deze de haven niet uit, maar ramde de luxeboot de aanlegsteiger. Er vielen geen gewonden.

Nicolas Sarkozy veroordeeld voor corruptie en machtsmisbruik

5 uur 35 min geleden

De correctionele rechtbank in Parijs heeft de Franse ex-president Nicolas Sarkozy (66) veroordeeld voor corruptie en machtsmisbruik in de ‘afluisteraffaire’. Hij krijgt drie jaar cel, waarvan een jaar effectief.

Prins Philip overgebracht naar ander ziekenhuis voor tests

5 uur 40 min geleden

De Britse prins Philip (99) is naar een ander ziekenhuis overgebracht. Daar zal hij verder behandeld worden voor een infectie en een hartaandoening.

Borlées verdedigen Europese titel op 4x400m: ‘Grote kampioenschappen, daar leven wij voor’

5 uur 50 min geleden

Donderdag gaat in het Poolse Torun het EK atletiek indoor van start. De broers Borlée verdedigen er met de 4x400m hun Europese titel, en Dylan Borlée neemt ook individueel deel aan de 400m.

Weduwe Chadwick Boseman geeft emotionele speech tijdens Golden Globes

6 uur 52 min geleden

Chadwick Boseman is zondag postuum uitgeroepen tot beste filmacteur bij de Golden Globes, zes maanden nadat zijn dood op 43-jarige leeftijd fans over de hele wereld schokte. Boseman, vooral bekend van de superheldenfilm Black panther, kreeg de prijs voor zijn rol in het jazzdrama Ma Rainey’s black bottom. Zijn weduwe, Simone Ledward Boseman, hield een hartverscheurende toespraak terwijl ze de prijs namens Boseman in ontvangst nam.

Derde gezondheidsminister moet opstappen in Latijns-Amerika

7 uur 21 min geleden

Na Argentinië en Peru verliest ook Ecuador haar minister van Volksgezondheid aan een vaccinatieschandaal. Juan Carlos Zevallos gaf zijn ontslag nadat bekend werd dat hij vooraanstaanden aanbood voor te steken in de vaccinatierij.

Politie valt binnen bij FC Barcelona, oud-voorzitter Bartomeu zou zijn aangehouden

7 uur 27 min geleden

Zes dagen voor de voorzittersverkiezingen bij FC Barcelona is de Spaanse politie maandag binnengevallen bij de voetbalclub. De ordediensten voeren huiszoekingen uit naar financiële wanpraktijken bij de Catalanen en daarbij zou vooral de afgetreden voorzitter Josep Bartomeu in het vizier worden genomen.

Patiënten gebruiken corona-app amper om contacten te alarmeren

7 uur 29 min geleden

Slechts 37 procent van de covid-patiënten die de Coronalert-app hebben staan, drukken na een positieve test op de knop waarmee hun contacten het bericht krijgen dat ze een risicocontact hebben gehad. ‘Daar situeert zich een probleem’, vindt Karine Moykens van het Interfederaal Comité Testing & Tracing.

Belgische economie toch gekrompen in vierde kwartaal

7 uur 46 min geleden

De Belgische economie is in de laatste drie maanden van vorig jaar dan toch niet gegroeid zoals gedacht, maar wel gekrompen. Dat blijkt uit een nieuwe raming van de Nationale Bank. Over het volledige jaar werd de economie 6,3 procent kleiner.

Twintiger, geen zorgpersoneel en toch al gevaccineerd

7 uur 51 min geleden

Om de gaatjes in de centra te vullen, wordt de volgorde weleens op zijn kop gezet.

Orban dreigt partij uit Europese groep te halen

7 uur 57 min geleden

De Europese centrumrechtse groep EVP worstelt al even met het lidmaatschap van Fidesz, de partij van de Hongaarse premier Orban, omwille van zijn twijfelachtige omgang met de rechtsstaat. Met nieuwe regels wil de EVP Fidesz aan de deur zetten. Dan vertrekt Orban liever zelf.

Tiger Woods reageert voor het eerst zelf na crash, nadat topgolfers golficoon steunen met specifieke outfit

8 uur 10 min geleden

Tiger Woods wordt na zijn zware auto-ongeluk overstelpt door steunbetuigingen van fans en collega’s en dat doet hem veel deugd.

Duizenden gezinnen geëvacueerd voor ontploffing WOII-bom

8 uur 15 min geleden

In de Britse stad Exeter is zaterdag een bom uit de Tweede Wereldoorlog gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Zo’n 2.600 gezinnen in een straal van 400 meter rond de bom moesten in veiligheid worden gebracht. Bekijk beelden van de enorme ontploffing in bovenstaande video.

Drie chalets in vakantiepark Hengelhoef volledig uitgebrand

8 uur 36 min geleden

In het vakantiepark Hengelhoef in Houthalen-Helchteren zijn maandagochtend drie vakantiechalets volledig uitgebrand. Niemand raakte gewond.

Pagina's