Gezond & Psycho (De Standaard)

Abonneren op feed Gezond & Psycho (De Standaard) Gezond & Psycho (De Standaard)
De Standaard : Hoofdsectie Ds Live
Bijgewerkt: 12 min 37 sec geleden

Protest tegen Sanda Dia-arrest: ‘Nee, niet alles is goed in dit land en wij mogen dat blijven zeggen’

27 min 27 sec geleden

Enkele honderden mensen gaven zondag in Brussel uiting aan hun boosheid en verdriet om het arrest in de zaak-Sanda Dia. Ze klaagden dit aan als klassenjustitie, met racisme als verzwarend element.

Taehan Kim, winnaar KEW: ‘Ik zag de trillende lippen van de mensen op de eerste rij. Daar kon ik op teren om mezelf bloot te geven’

37 min 59 sec geleden

De jongste finalist trok aan het langste eind. Nauwelijks twaalf uur na zijn onverhoopte overwinning in de Koningin Elisabethwedstrijd durft Taehan Kim groots te dromen. ‘Ik wil een superster worden.’

Autoritaire Max Verstappen rijdt van polepositie naar winst in GP van Spanje

1 uur 37 min geleden

Er lijkt geen maat te staan op Max Verstappen. Gisteren veroverde de Nederlander op dominante wijze de polepositie. Vandaag heeft hij deze plaats niet meer afgegeven. De tweevoudige wereldkampioen wint voor het tweede jaar op rij in Barcelona en loopt zo weer wat verder uit op ploeggenoot Sergio Perez.

Stakende luchtverkeersleiders ‘grootste risico’ voor zomer

1 uur 42 min geleden

De luchtvaart­sector maakt zich sterk dat hij deze zomer de chaos van vorige jaar kan vermijden. Toen moesten in Europa tienduizenden vluchten worden geschrapt en konden luchthavens de toestroom aan passagiers niet verwerken. De luchtvaart verwacht een topzomer, omdat de coronarestricties bijna volledig zijn verdwenen en reizigers weer tickets boeken als was het 2019.

Herregodts strandt op tien meter, Laporte wint openingsetappe in Dauphiné

1 uur 43 min geleden

Vroege vluchter Rune Herregodts (Intermarché - Circus - Wanty) heeft net naast de mooiste zege in zijn carrière gegrepen. In de laatste rechte lijn leek de Aalstenaar op weg naar de zege, maar op tien meter van de streep kwam het uitgedunde peloton toch nog terug. Snelste van het pak was de Fransman Christophe Laporte (Jumbo - Visma). Herregodts finishte nog derde.

Live | D-day in het voetbal: wie kroont zich tot kampioen?

2 uur 53 min geleden

Op de allerlaatste speeldag wordt beslist over de titel in de Jupiler Pro League. Wordt het Antwerp, Union of toch nog Racing Genk? Lees hier hoe het wordt beslist en alle reacties.

Elise Mertens ziet eerste kwartfinale Roland Garros door de vingers glippen

3 uur 8 min geleden

Elise Mertens is er zondag niet in geslaagd zich voor het eerst in haar carrière te plaatsen voor de kwartfinale van Roland Garros. De Russische Anastasia Pavlyuchenkova was met 6-3, 6-7 en 3-6 te sterk.

Kaaija Saariaho: ‘Een vrouwelijke stem die we nooit eerder hadden’

3 uur 25 min geleden

Het afscheid van Kaija Saariaho, nauwelijks 70 jaar oud, laat een grote leegte na in de klassieke muziek. Ze opende een schatkist aan texturen en emoties.

‘Olivier wil helpen om onschuldige Europeanen uit Iran te bevrijden’

4 uur 22 min geleden

Nathalie Vandecasteele licht een tipje van de sluier hoe het met haar broer Olivier gaat, een dikke week nadat hij kon terugkeren naar ons land. ‘Hij zag er goed uit bij de aankomst, maar hij had een zware dosis pijnstillers gekregen.’

Vooruit-familiedag in Plopsaland: ‘We zijn klaar om het land te hervormen’

4 uur 55 min geleden

Conner, coasters, zon en zee: meer dan 10.000 leden en gezinsleden daagden zondag op voor de familiedag van Vooruit in Plopsaland. ‘Waarom slaagt de politiek er niet in om echte oplossingen te bieden? Te veel politici, te veel ruzie, te veel kleine politieke spelletjes.’

Van Quickenborne wijst Rousseau terecht na uitspraak over ‘te milde straffen’ voor Reuzegommers

5 uur 48 min geleden

‘Als politici zich uitspreken over de straffen die de Reuzegommers kregen, stellen ze zich in de plaats van de rechter’, zei minister Van Quickenborne in De zevende dag. Hij zette daarmee Conner Rousseau op zijn plaats.

Opnieuw een dopinggeval met letrozole: Shari Bossuyt op non-actief geplaatst

7 uur 36 min geleden

Na Toon Aerts werden ook in het lichaam van Shari Bossuyt sporen van Letrozole Metabolite teruggevonden, een product dat de afbraak van testosteron en anabole steroïden afremt. Bij de renster van Canyon-SRAM Racing zijn minieme concentraties teruggevonden, nog lager dan bij de op non-actief geplaatste veldrijder. Intussen werd ook Bossuyt op non-actief geplaatst.

Belgische politica wordt minister onder Erdogan

8 uur 3 min geleden

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft na zijn eedaflegging zijn kabinet herschikt. Mahinur Özdemir Göktas, die geboren is in België en gemeenteraadslid was in Schaarbeek, wordt minister van Familiezaken.

Families blijven slachtoffers zoeken na treinramp in India

8 uur 56 min geleden

De meest dodelijke treinramp sinds decennia in India is allicht veroorzaakt door een defect sein. Bij het ongeval zijn vrijdag minstens 288 mensen om het leven gekomen. De reddingsoperatie werd officieel zaterdag beëindigd, maar families blijven slachtoffers zoeken.

Zonnige zondag op het programma

10 uur 53 min geleden

Ook zondag is het de hele dag zonnig. De maxima schommelen tussen 18 graden aan zee en 25 graden in het binnenland.

De verrassende ontknoping van de Koningin Elisabethwedstrijd: een nacht van uitsmijters, afzwaaiers en oplawaaien

11 uur 38 min geleden

De cliffhanger die wij hadden gemist. De piepjonge Koreaan Taehan Kim triomfeert verrassend in Bozar. Een portret van de bariton van het moment en de stem van morgen.

Premier De Croo naar ziekenhuis gebracht na val met fiets

za, 03/06/2023 - 22:43

Premier Alexander De Croo (Open VLD) is zaterdagavond tijdens een training met de fiets met zijn zoon ten val gekomen. Hij werd naar het UZ Gent overgebracht, maar zou daar de nacht niet moeten doorbrengen.

Gent wint ook laatste wedstrijd in Europe play-offs

za, 03/06/2023 - 22:36

AA Gent heeft ook haar laatste partij in de Europe play-offs gewonnen tegen Standard, dankzij een hattrick van Hugo Cuypers. Cercle won de overbodige wedstrijd tegen Westerlo met 2-0.

Eden Hazard ziet af van laatste jaar bij Real Madrid: contract ontbonden

za, 03/06/2023 - 21:36

De wegen van Eden Hazard en Real Madrid scheiden na dit seizoen. Dat maakte de Koninklijke zaterdagavond bekend. Beide partijen bereikten een overeenkomst waarbij Hazard, die nog een jaar contract heeft, de club na dit seizoen zal verlaten.

Vader van Sanda Dia ‘diep teleurgesteld’ door uitspraak

za, 03/06/2023 - 19:55

Ousmane Dia, de vader van de door een zwaar doopritueel overleden Sanda, heeft in een zaterdag gepubliceerd interview met het weekblad Humo hard uitgehaald naar de KU Leuven. ‘De KU Leuven is er verantwoordelijk voor dat de waarheid niet aan de oppervlakte is gekomen.’

Pagina's