Gezond & Psycho (De Standaard)

Abonneren op feed Gezond & Psycho (De Standaard) Gezond & Psycho (De Standaard)
De Standaard : Hoofdsectie Ds Live
Bijgewerkt: 12 min 29 sec geleden

Restauratie scheve toren van Bologna duurt ‘minstens tien jaar’

26 min 13 sec geleden

De restauratie van de toren in Bologna die op instorten staat, zal zeker 10 jaar duren en minstens 20 miljoen euro kosten. Dat heeft de burgemeester van de Italiaanse stad gezegd.

BBC-nieuwsanker biedt excuses aan nadat ze middelvinger had opgestoken op live-tv

56 min 56 sec geleden

BBC-nieuwsanker Maryam Moshiri heeft woensdag haar middelvinger opgestoken naar de camera, net voor ze het nieuws begon te presenteren. Volgens haar ging het om een flauwe grap die was bedoeld voor haar collega’s achter de schermen. De presentatrice heeft intussen haar excuses aangeboden.

‘Verkrachtingen waren wijdverspreid bij Hamas-aanval, maar gebeurden die op bevel en systematisch?’

1 uur 2 min geleden

‘Vrouwen- en mensenrechtenorganisaties, waar zijn jullie in godsnaam?’ Premier Netanyahu vindt de internationale reactie op het seksuele geweld bij de Hamas-aanval in oktober veel te mak. De Israëlische politie zegt nog ‘maanden’ onderzoek nodig te hebben.

Zitten er straks eekhoorns in het Jubelpark?

1 uur 16 min geleden

De plannen om de tunnel aan het Jubelpark te overkappen, krijgen verder vorm. De winnaars van de ideeënwedstrijd stellen een groot natuurlijk park voor met ondergronds een netwerk van waterbassins.

Peruaanse oud-president Alberto Fujimori na zestien jaar vrijgelaten

2 uur 20 min geleden

De Peruaanse ex-president Alberto Fujimori, die een gevangenisstraf van 25 jaar uitzat, is ‘op basis van humanitaire gronden’ vrijgelaten, ondanks kritiek van mensenrechtenorganisaties.

Koop ik nog een echte kerstboom?

2 uur 27 min geleden

In veel huiskamers is hij een vaste waarde, maar is het nog ecologisch verantwoord om een kerstboom te plaatsen?

Fietser overleden nadat hij gegrepen werd door vrachtwagen

3 uur 17 min geleden

Een vrachtwagen heeft in de Oost-Vlaamse gemeente Zwalm een fietser aangereden. Het slachtoffer, een 34-jarige man, is overleden.

Conner Rousseau stopt als Vlaams parlementslid

3 uur 50 min geleden

Voormalige Vooruit-Voorzitter Conner Rousseau stopt als Vlaams parlementslid. Dat laat hij zelf op Instagram weten.

Broos evenwicht, aan de rafelrand van onze samenleving

5 uur 21 min geleden

Van alle kinderen en jongeren in Vlaanderen, leven er ruim 100.000 in armoede. Wie erin geboren wordt, geraakt er nog altijd moeilijk uit, zo toonde Pano in een vervolg op de spraakmakende eerste repo over Arm Vlaanderen van tien jaar geleden.

Schakelfout veroorzaakte dodelijk ongeval in Diegem

5 uur 44 min geleden

Een ongelukkige schakelfout. Gisterochtend veroorzaakte een auto­bestuurster zo een dodelijk ongeval in Diegem. Mohamed Messalkhere (57) kwam daarbij om het leven. Hij was met zijn 11-jarige zoon op weg naar de bushalte, de jongen zelf raakte levensgevaarlijk gewond.

Mistige ochtend met kans op rijm- en ijsplekken

6 uur 36 min geleden

Donderdagochtend hangt er in sommige streken veel lage bewolking met in de Ardennen nevel of soms aanvriezende mist. Dat meldt het KMI.

Schietpartij Brussel ‘geen terreurdaad’- Amerikaans Congres niet akkoord met steunpakket voor Oekraïne en Israël

6 uur 56 min geleden

Met dit overzicht bent u snel mee met de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag.

Kleine helft van de ceo’s moest in 2022 een loonsverlaging slikken

7 uur 42 sec geleden

De lonen van ceo’s gaan er niet ieder jaar op vooruit. In 2022 zag 41 procent van de ceo’s van beursgenoteerde ondernemingen in België hun loon dalen.

Nikki Haley is kop van Jut bij vierde Republikeinse debat

7 uur 45 min geleden

Nikki Haley is ‘lippenstift op een Dick Cheney’ en een ‘fascist’ en Vivek Ramaswamy ‘een bijdehand mondje’. Ook in het vierde debat voor de Republikeinse nominatie voor presidentskandidaat waren de deelnemers weer niet aardig voor elkaar.

Krantensteun voor dunbevolkte gebieden niet zomaar te organiseren

8 uur 44 min geleden

Een werkgroep gaat na of het mogelijk is om in krantensteun te voorzien voor dunbevolkte gebieden. Het is complexer dan velen denken.

China leidt dans in nucleaire renaissance

9 uur 52 min geleden

Terwijl er de rest van de wereld grote beloftes maakt om weer te investeren in kernenergie, bouwt China onverstoord reactoren bij. Ook technologisch sprint het land naar de kop van het peloton, met de ingebruikname van een nieuwe generatie.

Telenet krijgt ICT-problemen niet onder controle

9 uur 52 min geleden

Een jaar na de overstap naar een nieuw ICT-platform zijn de problemen bij telecomprovider Telenet nog altijd niet voorbij. In november waren er driemaal zoveel klachten als voorheen.

Welke rol speelt de thuistaal in het onderwijs? ‘Thuis geen Nederlands spreken, is zeker niet altijd een probleem’

9 uur 52 min geleden

Minister Weyts wijst onder meer naar de taal die kinderen thuis spreken om de achteruitgang in het Vlaamse onderwijs te duiden. Welke rol speelt die thuistaal? ‘Niet welke taal gesproken wordt, maar hoe taal-rijk de omgeving is, is doorslaggevend.’

Laat het fysieke loket voortbestaan, eisen de Razende Ouderen: ‘We willen praten met mensen, niet met machines’

9 uur 52 min geleden

Al meer dan een jaar, sinds het plan voor de digitalisering van de Brusselse administratie gelanceerd werd, vrezen oude én jonge Brusselaars dat de fysieke loketten zullen verdwijnen. ‘Zelfs mét een laptop of gsm loop je vaak vast.’

‘Arme mensen pikken het niet van de bionademaffia dat ze minder vlees moeten eten’

9 uur 52 min geleden

Ons klimaatbeleid is te elitair, zegt armoede-expert Wim Van Lancker. De kloof tussen gele hesjes en bakfietsers moet kleiner. Niet met subsidies voor Tesla’s of warmtepompen, wel door de welvaartsstaat op te krikken. ‘De overheid moet er vol tegenaan.’

Pagina's