slaaphygiene

Raborenners slapen tijdens Tour in eigen bed

ma 06 juli 2015
Raborenners slapen tijdens Tour in eigen bed

"De Tour de France win je in bed", is een gevleugelde uitspraak van Tourwinnaar Joop Zoetemelk. Goed slapen is essentieel om te herstellen van zware etappes.

Wielerploegen als Rabobank en Omega Pharma-QuickStep zorgen ervoor dat hun renners daarom elke avond in hun eigen bed slapen. Het is een veelgehoorde klacht in de Tour de France. Af en toe laten de hotels van de wielerploegen veel te wensen over. Zeker als de ronde dunbevolkte streken opzoekt. Kamers zonder airconditioning terwijl het buiten 35 graden is. Ook matrassen zijn vaak een bron van ergernis.

Vermijd nog een slapeloze nacht: 11 tips om beter te slapen

do 27 november 2014
(c) Thinkstock via DeMorgen.be

33 procent van de Belgische vrouwen en 26 procent van de mannen hebben te kampen met slaapproblemen. Dat blijkt uit de nationale gezondheidsenquête 2013 van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV). "Het is een probleem van deze tijd", zegt prof. dr. Johan Verbraecken, medisch coördinator van het Slaapcentrum van het UZA Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Maar er is iets aan te doen: "De meeste problemen kunnen al verholpen worden met een goede slaaphygiëne."