NieuwsLijn

Uitzonderlijk: dik pak sneeuw gevallen op Mallorca

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 47 min geleden

De winter heeft zijn intrede gedaan op het Spaanse eiland Mallorca. Afgelopen vrijdag was het er erg koud, circa -1,6 graden. Er viel sneeuw die enkel bleef liggen in de hoogst gelegen gebieden. In het Tramuntana-gebergte moesten verschillende wegen worden afgesloten. Ook de volgende dagen zal het er nog koud blijven.

Boris Johnson zegt dat Poetin hem bedreigde voor inval in Oekraïne

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 57 min geleden

De voormalige Britse premier Boris Johnson beweert in een BBC-documentaire dat de Russische president Vladimir Poetin hem bedreigd heeft in een telefoongesprek, voorafgaand aan de Russische inval in Oekraïne. Het Kremlin ontkent.

De Kastaars was de gênante awardshow te veel

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 13 min geleden

Iemand nog een prijsuitreiking nodig? Het navelstaarderige De Kastaars was de zoveelste awardshow waar niemand op zat te wachten.

Podcasttips | De ‘vijand van het Britse volk’ doet haar verhaal

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 40 min geleden

BBC-journalist Joshua Baker kon IS-bruid Shamima Begum uitgebreid spreken. Bij wijze van factcheck reist hij haar vlucht naar Syrië achterna.

Strijd binnen Vivaldi over hoe het Europa verleidt met onze pensioenen

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 45 min geleden

De liberalen en socialisten geven een heel andere lezing aan een ontmoeting met de Europese Commissie over de noodzakelijke stappen in het pensioendossier om relancegeld binnen te halen.

Zeker 28 doden bij ontploffing in Pakistaanse moskee

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 8 min geleden

Bij een ontploffing in een moskee in de Pakistaanse stad Peshawar, in het noordwesten, zijn maandag zeker 28 doden en 120 gewonden gevallen. De autoriteiten gaan uit van een zelfmoordaanslag, al werd die nog niet opgeëist.

Belgische telecommarkt telt straks drie nationale spelers

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 46 min geleden

Telenet en Orange Belgium hebben afgesproken om elkaars vaste netwerken over het hele land te delen. Telenet wordt zo een nationale speler maar op de echte doorbraak is het nog wachten.

Hawaïaanse redder wint internationale surfwedstrijd tijdens dienstpauze

Gezond & Psycho (De Standaard) - 4 uur 27 min geleden

De 27-jarige redder Luke Shepardson ging vorige week maandag met een prestigieuze titel lopen tijdens een surfwedstrijd op Hawaï. De jongeman was redder van dienst op het strand toen beslist werd dat de golven hoog genoeg waren om de wedstrijd te laten doorgaan. Zijn staaltje surfen op de negen meter hoge golven bleek goed voor de eerste plaats.

Inflatie daalt naar 8,05 procent: voedingsprijzen stijgen drie keer sneller dan energieprijzen

Gezond & Psycho (De Standaard) - 5 uur 16 min geleden

De Belgische inflatie daalde in januari van 10,35 naar 8,05 procent. Vooral de energieprijzen stijgen veel minder snel. Voeding daarentegen werd liefst 15,5 procent duurder, waardoor de kerninflatie wél blijft stijgen.

Drie beren overleden op luchthaven van Luik na 24 uur in ijskoud, stilstaand vliegtuig

Gezond & Psycho (De Standaard) - 6 uur 42 min geleden

Op de luchthaven van Luik zijn vorige zaterdag drie beren overleden, nadat ze urenlang in een ijskoud vliegtuig hadden gezeten. Dat meldt Sudinfo. De Waalse minister van Dierenwelzijn onderzoekt de zaak.

Acteur Adama Niane (56) uit Netflix-serie ‘Lupin’ overleden

Gezond & Psycho (De Standaard) - 7 uur 42 min geleden

Adama Niane, die Léonard speelde in de populaire Netflix-serie Lupin, is op 56-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Franse persagentschap AFP zondagavond. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

Fabio Jakobsen krijgt gsm van fan in het gezicht, maar ontsnapt aan nieuwe zware val

Gezond & Psycho (De Standaard) - 8 uur 27 sec geleden

Fabio Jakobsen sprintte zondag naar een tweede plaats in de slotrit van de Ronde van San Juan, maar de Nederlander van Soudal-Quick-Step kwam ei zo na zwaar ten val. Jakobsen reed in volle sprint tegen de uitgestoken telefoon van een toeschouwer, waardoor hij zijn bril verloor. In 2020 viel de renner zwaar in de Ronde van Polen, waarbij hij tegen hoge snelheid over de omheining vloog. ‘Ik denk dat veel mensen een déjà vu hadden’, zei Jakobsen aan Sporza. De fan zou zijn opgepakt.

Voorstel voor fietsenstalling in middeleeuwse markthal beroert de gemoederen

Gezond & Psycho (De Standaard) - 8 uur 36 min geleden

Gentenaren reageren verbolgen op plannen van het stadsbestuur om van het Groot Vleeshuis een overdekte fietsenstalling te maken. ‘Het valt te betwijfelen of een fietsenstalling de beste keuze is’, reageert erfgoedminister Matthias Diependaele (N-VA). De Vlaamse Bouwmeester neemt het op voor het stadsbestuur.

Lectrr, cartoon van de dag

Gezond & Psycho (De Standaard) - 9 uur 10 min geleden

Elke dag brengt De Standaard nieuwe cartoons van huiscartoonist Lectrr.

Zwakke regenzone trekt maandag weg

Gezond & Psycho (De Standaard) - 9 uur 24 min geleden

Maandag trekt een zwakke regenzone weg naar het zuidoosten. Vanaf de kust verschijnen er mooie opklaringen, maar vooral in het noorden en het noordoosten is er nog kans op buien. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden. Dat meldt het KMI.

Is Biden door de geheime documenten hetzelfde bedje ziek als Trump?

Gezond & Psycho (De Standaard) - 12 uur 50 min geleden

‘Totally irresponsible’, dat zei Joe Biden vorig jaar over Trump nadat de FBI in het verblijf van de voormalige Amerikaanse president kartonnen dozen vol geheime documenten had gevonden. Die boemerang keert nu vol in Bidens gezicht terug.

Is Biden door de geheime documenten hetzelfde bedje ziek als Trump?

Gezond & Psycho (De Standaard) - 13 uur 15 min geleden

‘Totally irresponsible’, dat zei Joe Biden vorig jaar over Trump nadat de FBI in het verblijf van de voormalige Amerikaanse president kartonnen dozen vol geheime documenten had gevonden. Die boemerang keert nu vol in Bidens gezicht terug.

Evenepoel kleurt finale van slotrit met aanval, maar Welsford bist in massasprint

Gezond & Psycho (De Standaard) - 15 uur 16 min geleden

Ondanks een late uitval van wereldkampioen Remco Evenepoel en de Amerikaan Quinn Simmons heeft de Australiër Sam Welsford zondag in een massasprint de zevende en laatste etappe van de Argentijnse Ronde van San Juan (Pro Series) gewonnen.

Leider Genk verwent supporters en demonstreert tegen Seraing

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 29/01/2023 - 22:56

De eerste tegen de laatste in de stand: dan bestaat de kans op een afstraffing. Zo ook bij Genk tegen Seraing. De Limburgers kwamen al vroeg op voorsprong via een strafschop van Paul Onuachu en kwamen nooit meer in de problemen. Genk deed wat het wilde: de leider scoorde vier keer, waaronder enkele pareltjes (4-0).

Kan De Wever de grondwet passeren voor zijn staatshervorming?

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 29/01/2023 - 21:18

Bart De Wever wil een staatshervorming desnoods buiten de grondwet realiseren. Kan dat? ‘Het is in het verleden zelfs al gebeurd’, zegt grondwets­specialist Stefan Sottiaux. Maar ook daarvoor zal De Wever partners nodig hebben.

Pagina's