NieuwsLijn

Zorgen om Chinese Evergrande dijen uit naar rest van wereld

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 20:38

De beurzen verloren zo’n 2 procent door de uitdijende perikelen van de Chinese vastgoed­ontwikkelaar Evergrande. Vooral cyclische en grondstofaandelen gaan onderuit. ‘De Chinese autoriteiten gaan finaal toch ingrijpen.’

Meer Waals geld voor knelpuntberoepen

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 19:48

Vandaag bereikte de Waalse regering een akkoord over een reeks activeringsmaatregelen in knelpuntenberoepen die de wederopbouw van Wallonië moet verzekeren. De nadruk ligt eerder op ‘aanmoedigen’ dan ‘verplichten’. Zo komt er onder meer een opleidingspremie van 2.000 euro.

Ellen van Dijk kroont zich opnieuw tot wereldkampioene tijdrijden

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 18:26

Ellen van Dijk heeft maandag goud gepakt in de WK-tijdrit bij de vrouwen. De 34-jarige Nederlandse legde het parcours tussen Knokke-Heist en Brugge af in 36 minuten, 5 seconden en 28 honderdsten.

Kijkers vragen zich massaal af of Patrick Lefevere dronken was in ‘Vive le vélo’, maar wielerbaas geeft zelf uitleg

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 18:14

Had Patrick Lefevere zondag tijdens ‘Vive le vélo WK’ op Eén geen glaasje teveel op, vragen kijkers zich massaal af op Twitter. Lefevere raakte tijdens de uitzending namelijk moeilijk uit zijn woorden en kwam wel heel vrolijk over. ‘Jammer dat zo iets wereldnieuws is’, reageert die wielerbaas, die een uitleg geeft voor zijn opgemerkte optreden.

Aldi test winkel zonder kassa in Londen

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 16:58

De Duitse supermarktketen Aldi voert in Londen een test uit met een supermarkt zonder kassa’s, naar het voorbeeld van Amazon Go. Klanten hebben voor hun aankopen enkel een app nodig, die ze bij het binnenkomen scannen.

Drie agenten gewond bij incident in Sint-Jans-Molenbeek

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 16:25

Bij een incident naar aanleiding van een verkeerscontrole zijn maandag drie agenten gewond geraakt in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Het Brusselse parket bevestigt dat er zich een incident heeft voorgedaan maar kan nog geen verdere commentaar kwijt over de feiten.

Italiaanse gevangene schiet rivaal neer met geweer ‘binnengesmokkeld via drone’

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 16:19

Een 28-jarige man die banden heeft met de Napolitaanse maffia, heeft in een Italiaanse gevangenis in Frosinone een rivaal neergeschoten met een geweer dat waarschijnlijk werd binnengesmokkeld via een drone.

‘Dienstencheques moeten 24 cent duurder’

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 16:18

Federgon, de federatie die de dienstenchequebedrijven vertegenwoordigt, waarschuwt dat de bedrijven de oprukkende inflatie niet meer de baas kunnen. ‘Per indexering zou er 12 cent bij moeten komen’, aldus Federgon.

Verenigde Staten versoepelen inreisverbod voor Europeanen

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 16:08

Reizigers uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zouden vanaf november opnieuw welkom zijn in de Verenigde Staten.

Fifa gaat omstreden plannen voor WK bespreken met voetbalbonden

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 15:55

De Wereldvoetbalbond Fifa gaat eind deze maand de omstreden plannen voor aanpassing van de internationale wedstrijdkalender bespreken met alle nationale bonden. Dat gebeurt op 30 september via een digitale bijeenkomst.

Britse prinses Beatrice bevallen van een dochter

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 15:14

Prinses Beatrice, de kleindochter van Queen Elizabeth, beviel zaterdag van haar eerste kind, een meisje. Dat laat Buckingham Palace maandag weten. Beatrice trouwde vorige jaar in een besloten ceremonie met de Italiaan Edoardo Mapelli Mozzi.

Dronebeelden tonen hoe lavastroom huizen overspoelt op La Palma

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 14:48

Zondag is de vulkaan Cumbre Vieja op het Spaanse Canarische eiland La Palma uitgebarsten. De uitbarsting gebeurde in een onbewoond gebied van het eiland, maar toch zagen mensen zich gedwongen hun huizen te verlaten. Intussen heeft de lava, die nog steeds uit de vulkaan vloeit, ook bewoonde gebieden bereikt. Op dronebeelden is te zien hoe de lava alles op zijn pad vernietigd.

Bedreigde pinguïns sterven massaal door bijensteken in Zuid-Afrika

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 14:42

Een zwerm bijen is waarschijnlijk verantwoordelijk voor de dood van 63 bedreigde Afrikaanse pinguïns. De dieren werden op een strand nabij Kaapstad opgemerkt, en een onderzoek wijst uit dat alle dode pinguïns gestoken waren rond de ogen.

Bouchez verstevigt grip op de MR

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 13:19

De nieuwe MR-statuten zetten de liberale ideologie op scherp, voorzien pariteit in de partijorganen en meer basisdemocratie. Maar tegelijk verstevigen ze de grip van de voorzitter op de partij.

Florian Vermeersch pakt brons bij beloften in tijdrit WK wielrennen, goud voor Price-Pejtersen

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 13:08

De Deen Johan Price-Pejtersen heeft maandag de tijdrit bij de beloften gewonnen op het WK wielrennen in Vlaanderen. Florian Vermeersch pakte brons, het zilver ging naar de Australiër Lucas Plapp.

Coronablog | Geen coronamaatregelen meer op Vlaamse woningmarkt

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 13:06

Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.

Paul Rusesabagina schuldig bevonden aan terrorisme

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 12:45

De held van het verhaal achter de film ‘Hotel Rwanda’, die in een luxehotel meer dan 1.000 Rwandezen vrijwaarde voor de genocide, is schuldig bevonden door de Rwandese rechtbank aan terrorisme-gerelateerde misdaden.

Gynaecoloog overtreedt met opzet strenge abortuswet: ‘Ik kan niet toekijken hoe we terugkeren naar 1972’

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 12:34

‘Volledig bewust van de juridische gevolgen’ heeft de Texaanse gynaecoloog Alan Braid een abortus uitgevoerd die volgens de nieuwe wetgeving niet meer toegestaan is. ‘Ik vind dat deze ongrondwettelijke wet moet worden getest’, schrijft hij in een opiniestuk in The Washington Post.

Koning Filip en gezin fietsen door Gent voor autoloze zondag: ‘Leuk, zo’n beetje sporten’

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 12:21

Koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen hebben het goede voorbeeld gegeven tijdens autoloze zondag. Ze maakten een fietstocht door de Arteveldestad. Wat de koning van de fietstocht vond? ‘Fantastisch’, klinkt het, ‘Heel leuk zo’n beetje sporten in een mooie stad.’

Zeker acht doden bij schietpartij op Russische universiteit

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 20/09/2021 - 10:12

Bij een schietpartij op een staatsuniversiteit in de Russische stad Perm, in Siberië, zijn maandag zeker acht doden gevallen. Dat bevestigen Russische autoriteiten. Er is een verdachte aangehouden.

Pagina's