NieuwsLijn

Ongehoord | ‘Het is moeilijk om speelgoed te verkopen als Batman iemand beft’

Gezond & Psycho (De Standaard) - 24 min 28 sec geleden

Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

ICT-coördinatoren krijgen apart statuut

Gezond & Psycho (De Standaard) - 25 min 15 sec geleden

Na een jaar waarin de laptop en het internet belangrijker waren dan ooit, wil minister Weyts de ICT-­coördinatoren een eigen ­statuut geven.

Ooggetuigen na instorting basisschool in Antwerpen: ‘In pyjama eerste hulp toegediend’

Gezond & Psycho (De Standaard) - 41 min 12 sec geleden

In de Jos Smolderenstraat op het Nieuw Zuid in Antwerpen is vrijdagmiddag een basisschool in opbouw deels ingestort. Er is al minstens één dodelijk slachtoffer te betreuren. Lees hier de reacties van ooggetuigen.

Treffen Rode Duivels achtereenvolgens Duitsland, Italië en dan Frankrijk? Moeilijkste route naar de finale dreigt voor Belgen

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 2 min geleden

De kwalificatie voor de tweede ronde is binnen voor de Rode Duivels. Tijd om vooruit te blikken, en dan zijn er twee routes naar de finale. Net als op het WK 2018 dreigen de Rode Duivels, bij groepswinst, aan de moeilijkste kant van de tabel te verzeilen. ‘We gaan niet rekenen’, aldus bondscoach Roberto Martinez.

Coronacijfers blijven dalen

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 19 min geleden

De coronacijfers blijven de goede kant opgaan in ons land. Er worden dagelijks nog zo’n 600 besmettingen geregistreerd, dat is een daling van 44 procent. Dat blijkt uit het online dashboard van Sciensano zaterdagmorgen.

Onweer met intense neerslag en rukwinden op komst

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 52 min geleden

Zaterdagmorgen is er veel bewolking in het westen en het centrum van België. In de namiddag komen er meer en meer zonnige perioden in het oosten en het centrum van het land.

Wordt Groenland het Saudi-Arabië van de elektrische auto?

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 24 min geleden

Lithium, kobalt neodymium, … de energietransitie en de digitalisering van de economie voeden de honger naar nieuwe grondstoffen. In deze reeks onderzoekt De Standaard wat de petroleum wordt van de groene economie, wie er de controle over verwerft en in welke mate Europa zelfvoorzienend en dus onafhankelijk van rivaliserende machten kan worden.

Barbara, een belofte van veertig

Gezond & Psycho (De Standaard) - 4 uur 59 min geleden

Barbara Erauw merkt op haar veertigste dat ze in de wieg is gelegd voor topsport: haar 19-jarige zoon Thiemo daagt haar uit voor een tijdrit, en prompt rijdt ze een handvol eliterensters naar huis. En dat ondanks haar ‘liederlijke’ levensstijl en een superdrukke job. Ze besluit om nog één keer alles uit de kast te halen om te kijken hoe ver ze kan geraken in het wielrennen, op haar leeftijd. Gaandeweg ontdekt ze dat het gevecht tegen de tijd niet half zo zwaar is als het gevecht tegen zichzelf.

Barbara, een belofte van veertig

Gezond & Psycho (De Standaard) - 5 uur 24 min geleden

Barbara Erauw merkt op haar veertigste dat ze in de wieg is gelegd voor topsport: haar 19-jarige zoon Thiemo daagt haar uit voor een tijdrit, en prompt rijdt ze een handvol eliterensters naar huis.

Engeland en Schotland zorgen voor boeiende pot voetbal maar vergeten te scoren

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 18/06/2021 - 22:55

Engeland mag zich de komende dagen voorbereiden op een stevige portie kritiek. The Three Lions geraakten vrijdagavond niet voorbij een stug Schotland. De twee oudste voetballanden ter wereld zorgden voor een onderhoudende pot voetbal, maar vergaten waar het echt om draait: scoren.

Verrassing van formaat: wereldkampioen Ganna wordt geen Italiaans kampioen tijdrijden

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 18/06/2021 - 21:40

Matteo Sobrero heeft zich vrijdag tot Italiaans kampioen in het tijdrijden gekroond. Wereldkampioen en titelverdediger Filippo Ganna moest tevreden zijn met de vierde plaats.

‘Niet de zomer van de vrijheid, wel de zomer naar de vrijheid’

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 18/06/2021 - 21:19

Het wordt een mooie maar nog geen zorgeloze zomer. Terwijl de liberalen op 16 juli al willen spreken over totale vrijheid, wijst Frank Vandenbroucke (Vooruit) nog naar de heilige ‘70 procent’.

Wie heeft wat nodig om door te stoten naar de knock-outfase van het EK?

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 18/06/2021 - 21:14

De tweede en derde speeldag van Euro 2020 zorgen altijd voor de eerste rekenwerkjes bij alle landen. Wie heeft wat nodig om in de volgende ronde te geraken? En wie kan dan tegen elkaar uitkomen? Een overzicht.

Nederland laat mondmaskerplicht vallen op 26 juni

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 18/06/2021 - 20:08

Onverwachts kondigde ontslagnemend premier Rutte aan dat de mondmaskerplicht grotendeels vervalt in Nederland. Waar het houden van 1,5 meter afstand niet mogelijk is - zoals het middelbaar onderwijs, luchthavens, stations, en in treinen en vliegtuigen - blijft ze van kracht.

Boris Johnson geeft niet toe aan druk van Uefa: ‘Volksgezondheid op eerste plaats’

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 18/06/2021 - 20:08

De Britse eerste minister Boris Johnson heeft vrijdag eerder afwijzend gereageerd op de dreigementen van Uefa-voorzitter Aleksander Ceferin waarmee de Britse krant The Times uitpakte om de halve finales en de finale van Euro 2020 van Londen naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest te verhuizen, indien de Britse regering de quarantaineregels niet versoepelt.

Tsjechië en Kroatië houden elkaar in evenwicht en daar schieten vooral de Kroaten weinig mee op

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 18/06/2021 - 20:00

In groep D heeft het duel tussen Tsjechië en Kroatië geen winnaar opgeleverd. In Hampden Park werd het 1-1. Patrick Schick trapte Tsjechië in de eerste helft op voorsprong met zijn derde van het toernooi, waarna Ivan Perisic vroeg in de tweede helft voor de 1-1-eindstand zorgde.

Extra strenge regels rond reizen voor 27 ‘hoogrisicolanden’

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 18/06/2021 - 19:09

Er geldt deze zomer een inreisverbod uit 27 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, waar het coronavirus nog welig tiert. Dat heeft minister Vandenbroucke gezegd.

Elise Mertens bereikt halve finales dubbelspel in Birmingham

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 18/06/2021 - 19:07

Elise Mertens heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het WTA-grastoernooi in het Engelse Birmingham (235.238 dollar).

Christian Eriksen heeft het ziekenhuis verlaten: ‘Meteen ploegmaats bezocht’

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 18/06/2021 - 18:39

Christian Eriksen is ontslagen uit het ziekenhuis, zo bevestigt de Deense voetbalbond vrijdag. De 29-jarige international werd er afgelopen zaterdag opgenomen nadat hij tijdens de EK-wedstrijd in Kopenhagen tegen Finland een hartstilstand had gekregen en op het veld werd gereanimeerd.

Overzicht | Dit heeft het Overlegcomité beslist

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 18/06/2021 - 18:39

Het Overlegcomité heeft een aantal nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Een overzicht.

Pagina's