NieuwsLijn

Israël en Verenigde Arabische Emiraten bereiken historisch vredesakkoord

Gezond & Psycho (De Standaard) - 41 min 46 sec geleden

Israël en de Verenigde Arabische Emiraten hebben een vredesakkoord bereikt dat de diplomatische relaties tussen de twee landen in het Midden-Oosten volledig moet normaliseren. Het akkoord kwam er mede dankzij Amerikaans president Donald Trump.

‘Conner. Ik wil voor u werken. Gratis zelfs. Mag ik op gesprek komen?’

Gezond & Psycho (De Standaard) - 42 min 58 sec geleden

Bouba ‘het leven is geen ponykamp’ Kalala solliciteerde tijdens een nachtje stappen voor een job bij SP.A. ‘Ik wil voor u werken, gratis zelfs’, stuurde hij naar voorzitter Conner Rousseau. Een maand later verhuist hij van Studio Brussel naar de politiek. ‘De jeugd is het gevoel voor politiek kwijt, en ik geloof dat Conner iets in beweging zet.’

Twintig coronadoden op twee dagen: ‘Wellicht speelt hitte een rol’

Gezond & Psycho (De Standaard) - 58 min 53 sec geleden

Begin deze week is het aantal overlijdens door het nieuwe coronavirus plots gestegen. Mogelijk speelt de hittegolf een rol, zegt epidemioloog Brecht Devleesschauwer van gezondheidsinstituut Sciensano.

Politie zet honden en agent op non-actief na incident met zwarte arrestant

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 9 min geleden

In april van dit jaar werd een man in de Amerikaanse stad Salt Lake City tijdens een politie-interventie herhaaldelijk gebeten door een politiehond. Beelden van het incident, die nu werden vrijgegeven, ziet u in de video hierboven.

Stoffel Vandoorne verovert polepositie voor laatste race van seizoen in de Formule E

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 32 min geleden

Stoffel Vandoorne (Mercedes) mag donderdagavond (vanaf 19u03) vanaf de polepositie starten in de elfde en laatste ePrix van het seizoen, die wordt gereden op het circuit van Tempelhof in Berlijn.

Italiaanse ‘regisseur’ misbruikte jonge vrouwen op nepcastings

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 37 min geleden

In Rome is een man gearresteerd die jonge vrouwen misbruikte tijdens zogenaamde audities. Hij wordt ervan verdacht acht aspirant-actrices te hebben misbruikt.

Linde Merckpoel reageert op kritiek: ‘Ik ben dankbaar, maar zwanger zijn voelt niet als rozig cadeautje’

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 1 min geleden

Lang niet alle reacties die Studio Brussel-gezicht Linde Merckpoel kreeg na een interview met De Standaard waren positief. Ze vertelde onder andere hoe ze het moeilijk had met dingen opgeven. ‘Sommige mensen werden er boos van. Noemden mij een verwend nest. Hoe durfde ik droevig zijn?’

Staat Vivaldi op uit de dood?

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 32 min geleden

In een gezamenlijk persbericht zetten de liberale en groene families de preformateurs onder druk. Maar wat zijn de ware intenties van de nieuwe groen-liberale entente?

‘Popcornonweer’ trekt over Vlaanderen

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 41 min geleden

Vanmiddag trekt een ‘popcornonweer’ over Vlaanderen, zegt Nicolas Roose van NoodweerBenelux, gespecialiseerd in risico-analyse tijdens onweer, hagel, sneeuw en stormweer. Popcorn?

Airbnb kan niet zonder de beurs

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 53 min geleden

Ondanks desastreuze kwartaalresultaten gaat Airbnb door met de voorbereidingen op een beursgang, dit najaar. Dat lijkt een gok, in volle coronacrisis, maar veel alternatieven heeft ceo Brian Chesky niet.

Redders in Oostende hijsen rode vlag: ‘Te weinig respect voor onze job’

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 1 min geleden

De Oostendse redders hebben donderdagochtend uit protest de rode vlag gehesen.

Hele winkelkar betalen met maaltijdcheques niet langer mogelijk

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 21 min geleden

Behalve voeding ook andere producten in de supermarkt betalen met maaltijdcheques wordt onmogelijk. Volgens de wet mogen er alleen voedingsproducten mee betaald worden, maar veel supermarkten gingen daar losjes mee om. Door automatisering wordt dat voortaan echter onmogelijk.

Proximus gaat streamingdienst Disney+ aanbieden

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 22 min geleden

Een dag na de aankondiging van Streamz, de Vlaamse Netflix, maakt Proximus een overeenkomst met Disney bekend over de streamingsdienst Disney+.

Beelden tonen extreem politiegeweld in Wit-Rusland

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 38 min geleden

In Wit-Rusland zijn sinds de herverkiezing van president Loekasjenko betogingen aan de gang. De politie slaat die met veel machtsvertoon neer en gebruikt excessief geweld tegen de betogers. Er vielen al twee doden. Bekijk de beelden in de video hierboven.

Gezin van ex-turnbelofte Kato De Laet: ‘Je maakt een kind een beetje kapot. Dat kan toch niet normaal zijn?’

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 54 min geleden

Ze twijfelden lang. Want ze hadden met de familie een pijnlijke episode uit het leven van hun dochter en turnbelofte afgesloten. ‘Maar we waren verontwaardigd dat de verhalen over het Belgische turnen worden afgedaan als iets uit het verleden.’ De getuigenis van Kato De Laet (15), in 2019 gestopt op het turninternaat, en haar ouders Tom en Vanessa. ‘Het is erg dat je je kind in een paar maanden zo gekraakt ziet worden.’

Michel, Merkel en Erdogan houden spoedberaad

Gezond & Psycho (De Standaard) - 4 uur 15 min geleden

Europees president Charles Michel en de Duitse kanselier Angela Merkel overleggen vandaag nog met de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan over de toegenomen spanningen tussen Turkije en Griekenland. Beide landen zijn het oneens over de gaswinning in de regio. Frankrijk ontplooit alvast tijdelijk twee Rafale-gevechtsvliegtuigen en twee oorlogsbodems in de oostelijke Middellandse Zee.

Waarom mogen we met driehonderd in een vliegtuig, maar niet in een theaterzaal?

Gezond & Psycho (De Standaard) - 4 uur 23 min geleden

Vliegtuigen zitten vol, theaterzalen blijven leeg. De cultuursector wijst naar de luchtvaart om aan te klagen dat met twee maten en gewichten wordt gewerkt. Terecht? ‘Daar zit inderdaad een onrechtvaardigheid in.’

Bouba Kalala gaat voor Conner Rousseau aan de slag

Gezond & Psycho (De Standaard) - 4 uur 56 min geleden

Bouba Kalala, bekend van De Mol op Vier en van Studio Brussel, gaat voor SP.A aan de slag. Dat meldt voorzitter Conner Rousseau donderdag. De 23-jarige Brusselaar komt het sociale mediateam versterken.

Curatoren in cruciale gesprekken met bieders Brantano, blazen liquidatieverkoop af

Gezond & Psycho (De Standaard) - 5 uur 17 min geleden

De curatoren blazen nog maar eens de geplande verkoop van voorraden van Brantano af. Ze zetten in op een succesvolle deal met één van de kandidaten.

Dit is echt de Warmste Week: nooit zo warm als afgelopen zeven dagen

Gezond & Psycho (De Standaard) - 5 uur 24 min geleden

Het is nu officieel: we hebben de warmste week achter de rug sinds de metingen in Ukkel begonnen. De gemiddelde maximumtemperatuur van 33,47 graden hadden we in 130 jaar nog niet meegemaakt, zegt het KMI.

Pagina's