NieuwsLijn

Rock Werchter | Twenty One Pilots doet er alles aan om de code van de pop te kraken

Gezond & Psycho (De Standaard) - 7 uur 45 min geleden

Twenty One Pilots is een bizarre groep. Iedereen kan wereldhit ‘Blurryface’ meeneuriën, maar waag het niet hen een onehitwonder te noemen. Achter die oorwurm schuilt een duo dat al meer dan tien jaar lang aan de weg timmert en een hondstrouw publiek heeft opgebouwd.

Witte mars voor 19-jarige jongen die werd gedood door ex-partner van zijn moeder

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 22:01

In Merksplas hebben zaterdag zo’n duizend mensen deelgenomen aan een witte mars ter herdenking van de 19-jarige Jarne, die vorig weekend werd gedood door de ex-partner van zijn moeder.

De Wever haalt opnieuw uit naar federale regering: ‘Onhoudbaar en onaanvaardbaar’

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 21:04

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in een toespraak op het zomerfeest van zijn partij niet voor het eerst uitgehaald naar de federale regering. Het begrotingstekort, de belastingdruk en het koopkrachtverlies zijn ‘onhoudbaar en onaanvaardbaar’, klonk het in Mechelen.

Een Hollands sprookje en het geel dat Belgisch blijft

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 20:12

Véél blije gezichten in Nyborg, en ze spraken allemaal Nederlands. In een chaotische sprint leek Wout van Aert op weg naar de zege, maar Fabio Jakobsen nog onweerstaanbaar over hem heen. De haast doodgewaande Nederlander schrijft een sprookje in het land van Andersen.

Zanger Goldband breekt hielbeen tijdens optreden op Rock Werchter

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 19:52

Goldband was amper begonnen aan zijn openingsset op de Main Stage van Rock Werchter of het gaat al mis: bij een sprong van het podium ging zanger Boaz Kok door zijn enkel - toevallig net tijdens het toepasselijke nummer ‘Noodgeval’.

’s Werelds nummer één Iga Swiatek uitgeschakeld op Wimbledon

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 19:03

De Française Alizé Cornet (WTA 37) heeft zaterdag voor een verrassing van formaat gezorgd op Wimbledon. Ze schakelde in de derde ronde de Poolse Iga Swiatek, het nummer één van de wereld, uit. Na een uur en 32 minuten stond de 6-4, 6-2 eindstand op het scorebord in Londen.

Rock Werchter | Måneskin heeft alweer een festival gewonnen

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 18:11

Dertig jaar geleden waagde Rock Werchter een gok door van Metallica de eerste metalheadliner van een rockfestival te maken. Met Eurovisiesongfestival-winnaar Måneskin doorbrak het festival een nieuwe barrière.

Wout van Aert neemt geel over van Yves Lampaert

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 17:35

Wout van Aert is de nieuwe drager van de gele trui in de Ronde van Frankrijk. Van Aert werd tweede in de eerste rit in lijn en kreeg daarvoor zes seconden bonificatie.

Kersvers Belgisch kampioene Kim de Baat loopt meerdere breuken op na val op hoogtestage

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 17:23

Kim de Baat heeft haar eerste week als Belgisch kampioene wielrennen in mineur afgesloten. De 31-jarige Oudenaardse is tijdens een hoogtestage in La Plagne met haar team Plantur-Pura zwaar ten val gekomen. De Baat brak daarbij haar sleutelbeen en meerdere ribben, zo maakte de ploeg zaterdag bekend.

15 vluchten geannuleerd en 175 vertraagd door staking bij Ryanair in Spanje

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 16:24

Door de staking bij de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair zijn er in Spanje zaterdag 15 vluchten geannuleerd en 175 vluchten liepen vertraging op. Dat melden Spaanse media.

Valverde in ziekenhuis na aanrijding op training

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 16:01

De Spaanse wielrenner Alejandro Valverde is tijdens een training aangereden door een automobilist. Ook twee andere fietsers, die op pad waren met de Movistar-kopman, werden aangereden. De automobilist reed na het ongeluk door.

Chauffeur van truck met dode migranten in Texas wist niet van kapotte airco

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 15:45

De vermoedelijke chauffeur van een vrachtwagen in Texas waarin maandag tientallen dode migranten werden aangetroffen, wist niet dat de airconditioning in de laadruimte waar de migranten zich ophielden kapot was. Een helper van de man heeft dat gezegd tegen een informant van de Amerikaanse immigratiedienst ICE en de lokale politie.

Vijf metissenkinderen in beroep tegen vrijspraak Belgische staat

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 15:10

Vijf ‘metissenvrouwen’ - allemaal kinderen van Congolese moeders en Belgische vaders - gaan in beroep tegen een uitspraak van de burgerlijke rechtbank van Brussel dat de Belgische staat niet schuldig is aan misdaden tegen de menselijkheid.

Rock Werchter | Metallica: roepen, lawaai maken en liefde prediken

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 15:06

De wei van Rock Werchter had al veel tegenvallers moeten trotseren - de coronagerelateerde afzegging van Greta Van Fleet, een drieste wolkbreuk, de passage van The Kid Laroi - maar van één groot onheil bleef ze wel gespaard: Metallica moest niet passen.

Oekraïne: ‘Rusland gooit fosforbommen op Slangeneiland’

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 14:30

Oekraïense autoriteiten beschuldigen Rusland van het gebruik van fosforbommen op Slangeneiland. Kiev deelde beelden op hun sociale media die dat volgens hen bewijzen. Nochtans hadden de Russische troepen gisteren aangekondigd dat ze zich van het eiland zouden terugtrekken. Fosforbommen veroorzaken extreem veel brand. Er is niet enkel een ontploffing, maar ook een vuurbal die voor meer brand en vernieling zorgt. 

Wilders clasht met Rutte: ‘Verdraai mijn woorden niet!’

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 13:59

Tijdens het debat over de boerenprotesten in de Tweede Kamer in Nederland ging het er hevig aan toe tussen minister-president Rutte en Geert Wilders (PVV). Wilders verweet Rutte zijn woorden en die van Rutte zelf te verdraaien.

Kernkabinet afgelopen zonder akkoord over hervorming

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 13:56

Het kernkabinet over de pensioenhervorming is afgelopen. De federale topministers zijn door alle voorstellen gegaan en hebben die ‘technisch verfijnd’, klinkt het in de omgeving van premier Alexander De Croo. Een akkoord zat er nog niet in. Wellicht wordt maandagavond verder vergaderd.

Passagier filmt hoe cruiseschip ijsberg raakt in Alaska: ‘Dit is Titanic 2.0’

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 13:35

Enkele passagiers van het cruiseschip Norwegian Sun konden hun ogen niet geloven toen hun schip tegen een kleine ijsberg aan voer. Enkele passagiers waren ervan overtuigd dat ze op een tweede Titanic verzeild waren geraakt. Bekijk de botsing met de ijsberg in bovenstaande video. 

Het festivaldutje, op een bedje van bier en gelukzaligheid

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 12:31

De zon boven Rock Werchter ontrolt een warm dekentje waaronder bezoekers zich overgeven aan een festivaldutje. Op een bedje van bier en gelukzaligheid, door de zwaarste bassen heen. Even peilen naar het middaghumeur.

Aardverschuiving slokt dorp in Peru op

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 02/07/2022 - 12:08

Een aardverschuiving in Chavin de Huantar in Peru heeft haast een volledig dorp opgeslokt. Op beelden is te zien hoe het dorp verdwijnt in een wolk van stof. Zeker 200 woningen raakten beschadigd. Bekijk de beelden in bovenstaande video.

Pagina's