Onderhoud

Dagelijks

Het masker

Schoonmaken met warm water en zachte zeep (b.v. babyshampoo). Naspoelen met water. Zorg er ook voor dat de gaatjes waarlangs de lucht wordt afgevoerd schoon en open blijven anders gaat het masker sissen of fluiten.

Het water reservoir van de luchtbevochtiger

Iedere ochtend het overgebleven water uit het water reservoir halen en goed schoon maken om kalkvorming tegen te gaan. Reinigen kan ook weer met water en zachte zeep.

Veel reservoirs, zeker als ze geheel van kunststof zijn, kunnen mee in de afwasmachine. Metalen onderdelen wordt afgeraden, omdat de chemicaliën in de afwasmachine vrij agressief zijn.

Wekelijks

Het goed schoonhouden van uw machine voorkomt ook lawaai. Als fijne stofdeeltjes tussen de lagers gaan zitten of zich vastzetten op de schoepen van de pomp, ontstaat steeds meer lawaai. En dat is helaas niet meer ongedaan te maken, zodat u met een steeds luidruchtiger machine komt te zitten.

De banden

Het mutsje of de banden van het masker met zachte zeep of een fijn wasmiddel schoonmaken en laten drogen. Doe de klittenbandjes dicht tijdens het wassen anders kleven ze overal aan.

De slang

Wekelijks reinigen als u met bevochtiging werkt. Maandelijks indien zonder. Warm water met zachte zeep in de slang laten lopen, goed naspoelen. Op een haakje hangen om te drogen.

Het filter

Maak wekelijks uw filter schoon en vervang het minimaal eens per half jaar door een nieuw exemplaar. Zijn uw filters op, neem dan contact op met Uw leverancier voor het leveren van nieuwe exemplaren.

Bron: ApneuVereniging Nederland (gewijzigd)