Gezondheid.be

Abonneren op feed Gezondheid.be
Nieuws op gezondheid.be!
Bijgewerkt: 52 min 7 sec geleden

De impact van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren

vr, 27/01/2023 - 00:00
Sociale netwerken hebben de manier waarop jongeren naar de wereld kijken veranderd. Met een simpele "scroll" kan generatie Z alles zien, waar en wanneer ze maar willen. Maar dat heeft een keerzijde, zo blijkt.

Deze baby-essentials mogen niet ontbreken in de kleerkast van je kindje

ma, 23/01/2023 - 00:00
Babykleding uitkiezen is leuk en soms zelfs verslavend, maar wat heb je nu écht nodig en hoeveel stuks telt de garderobe van je kindje best? We sommen het op in een handige checklist en tippen de leukste baby-essentials van C&A.

3 redenen waarom katten goed zijn voor onze gezondheid

vr, 20/01/2023 - 00:00
Katten doen hun eigen zin en zijn soms heel ondankbaar en onvoorspelbaar, en toch vinden we ze geweldig. Hoe komt dat? En welke effecten hebben ze op onze gezondheid? Wetenschappers hebben zich over de kwestie gebogen. Hier zijn de resultaten van hun onderzoek.

De onmiskenbare impact van onze darmgezondheid op lichaam en geest

vr, 20/01/2023 - 00:00
Heel wat mensen kampen met een opgeblazen buik, constipatie, huidproblemen of voedselintoleranties. Goed voor onze darmen zorgen is belangrijk en kan een deel van de oplossing zijn. Het belang van een gezond darmmicrobioom wordt helaas nog te vaak onderschat.

Zorgt suiker voor haarverlies bij mannen?

do, 19/01/2023 - 00:00
Uit recente studies blijkt dat meer en meer mannen te maken krijgen met haarverlies. Ongezonde voeding is een van de oorzaken, dat bleek eerder al, maar onderzoekers hebben nu ontdekt dat ook de consumptie van met suiker gezoete dranken een rol kunnen spelen.

Stuifmeelseizoen 2023 nu al gestart

di, 10/01/2023 - 00:00
Het nationaal surveillancenetwerk van Sciensano kondigt de start van het stuifmeelseizoen van de els en de hazelaar aan. Het aantal stuifmeelkorrels van deze bomen is de laatste weken aanzienlijk toegenomen.

Kurkuma, superfood voor de gewrichten en de... maag!

di, 03/01/2023 - 00:00
Belangrijk nieuws voor uw maag en… uw gewrichten ! Wil u weten waarom kurkuma in synergie met andere superfoods zoals gember en artisjok bijdraagt tot een optimale spijsvertering en maagfunctie, maar ook tot soepele gewrichten, lees dan snel verder !

Mag je een nies inhouden?

ma, 26/12/2022 - 00:00
Je kunt een nies niet tegenhouden, maar je kunt natuurlijk wel je neus dichtknijpen en je mond krampachtig toehouden om hem te onderdrukken. Kan dat kwaad?

incontinentieadvies op maat bij Goed thuiszorgwinkel

do, 22/12/2022 - 00:00
Laat incontinentie je leven niet ontregelen. Kom langs bij een specialist incontinentiezorg bij Goed en ga voluit voor comfortabel leven.

Draag zorg voor je tanden… en het milieu!

di, 20/12/2022 - 00:00
Wordt het niet eens tijd dat we afstappen van de traditionele tandpastavorm en kiezen voor een een tandpasta die niet alleen goed is voor ons gebit, maar ook voor het milieu? Ontdek hem hier!

Vaak ziek? Misschien heb je een PID (primaire immuundeficiëntie)

ma, 19/12/2022 - 00:00
Dat we vaker verkouden zijn in de winter dan in de zomer, is normaal. Maar bij sommige mensen is ziek zijn veeleer regel dan uitzondering. Ze hebben voortdurend infecties en zijn kind aan huis bij de dokter. Klinkt dit scenario bekend, dan is er misschien meer aan de hand.

Hoe warm je een pizza of een ovenschotel weer op zonder dat hij uitdroogt?

ma, 12/12/2022 - 00:00
Een restje pizza of ovenschotel weer opwarmen, dat kan perfect in de oven of microgolfoven. Maar hoe vermijd je dat die heerlijke overschotjes uitdrogen? Een handige tip.

De lekkerste warme winterdrankjes

ma, 12/12/2022 - 00:00
Je hebt net een winterwandeling gemaakt of je geniet van een namiddag Netflix-series bekijken vanuit je luie zetel... Daar hoort een warm drankje bij!

Experimenteel medicijn kan ziekte van Alzheimer vertragen

di, 06/12/2022 - 00:00
Een studie heeft aangetoond dat het experimentele geneesmiddel lecanemab de cognitieve achteruitgang bij de ziekte van Alzheimer kan vertragen met 27%. Een doorbraak, maar wat betekent dat in realiteit? Is 27% genoeg om echt een verschil te merken?

Moet je thee zetten met kokend water?

di, 06/12/2022 - 00:00
Thee drinken gaat gepaard met een hele ceremonie: dat gaat over de manier waarop je de thee moet voorbereiden, serveren en zelfs degusteren. Vaak denkt men dat zo’n theeritueel typisch Engels is, maar dat klopt helemaal niet!

Vitiligo: nieuwe behandeling laat witte vlekken verdwijnen

do, 01/12/2022 - 00:00
Vitiligo is een ziekte van het immuunsysteem die de pigmenten in de huid vernietigt waardoor witte vlekken verschijnen. De vlekken komen overal op het lichaam voor ofwel op één bepaald deel, zoals het gezicht. Vitiligo is niet te genezen, al is er nu wel hoopgevend nieuws.

Revolutionair: liposomale voedingssupplementen werken sneller en doeltreffender

do, 24/11/2022 - 00:00
We slikten nooit zoveel voedingssupplementen als vandaag, maar het grootste deel van de werkzame stoffen gaan verloren in ons spijsverteringsstelsel. Bij liposomale voedingssupplementen komen de vitamines en mineralen wél intact in onze bloedbaan terecht, waardoor ze sneller en doeltreffender werken. Wat houdt die liposomale technologie precies in? En waarom zijn medici zo lovend? Een woordje uitleg.

The Pelvic Floor: bekkenbodemproblemen vaststellen en aanpakken dankzij gratis Selfcheck

do, 17/11/2022 - 00:00
Eén op twee vrouwen krijgt ooit te kampen met bekkenbodemproblemen zoals urineverlies, stoelgangsproblemen en orgaanverzakkingen, en toch rust er nog steeds een taboe op het onderwerp. Op The Pelvic Floor vind je niet alleen heel wat informatie, maar sinds kort ook een gratis Selfcheck en een online oefenprogramma.

Helpt kippensoep echt tegen een verkoudheid?

di, 15/11/2022 - 00:00
Kippensoep wordt al eeuwenlang aangeprezen als een remedie tegen een verkoudheid. Maar klopt dat wel? Eigenlijk weten we het niet bij gebrek aan wetenschappelijke bewijzen. Er zijn wel enkele studies uitgevoerd.

Kurkuma, superfood voor de gewrichten en de… maag!

di, 15/11/2022 - 00:00
Belangrijk nieuws voor uw maag en… uw gewrichten ! Wil u weten waarom kurkuma in synergie met andere superfoods zoals gember en artisjok bijdraagt tot een optimale spijsvertering en maagfunctie, maar ook tot soepele gewrichten, lees dan snel verder !

Pagina's