Gezondheid.be

Abonneren op feed Gezondheid.be
Nieuws op gezondheid.be!
Bijgewerkt: 28 min 13 sec geleden

Migraine: groenlichttherapie haalt baanbrekende resultaten

do, 14/09/2023 - 00:00
Ben je op zoek naar een niet-medicinale behandeling voor je migraine? Groene LED-therapie haalt veelbelovende resultaten. Groen licht zou overigens ook helpen bij andere aandoeningen, waaronder fibromyalgie, artritis, angst en neuropathie (zenuwpijn).

Heldere gesprekken met Lumity

ma, 11/09/2023 - 00:00
Een goed gesprek doet wonderen. En met Phonak Audéo Lumity hoef je geen woord te missen, want elke stem komt klaar en duidelijk binnen. In welke situatie ook.

Boswellia, kurkuma én zwarte peper, het ideale trio voor je gewrichten

do, 07/09/2023 - 00:00
Boswellia is de superfood die de krachtige werking van kurkuma nog meer versterkt. Om je spieren en gewrichten soepel te houden, is de combinatie met zwarte peper van groot belang want kurkuma wordt slecht opgenomen door het lichaam. Wil je weten waarom, lees dan snel verder!

Boven de 40 jaar? Dit zijn signalen dat je ogen ouder worden

wo, 06/09/2023 - 00:00
Staat het lettertype van jouw telefoon inmiddels wat groter? Doe je steeds vaker je bril omhoog om de verpakkingen in de supermarkt te kunnen lezen? Als je boven de veertig bent, is dit waarschijnlijk presbyopie, oftewel ouderdomsverziendheid. Tijd voor een leesbril dus… Maar wat als je al een bril of lenzen draagt?

Gratis webinar: hoe kan je een actievere rol spelen in je gezondheidstraject?

wo, 06/09/2023 - 00:00
De tijd waarin een dokter de diagnose stelt en de patiënt blindelings de behandeling volgt, is voorbij. Steeds meer mensen willen een actievere rol spelen in hun gezondheidszorgtraject. Pfizer organiseert daarom samen met Patient Centrics een gratis webinar, waarin experts vertellen hoe je meer inspraak krijgt in je medisch traject.

Waarom hebben 50-plussers andere vitaminebehoeften?

ma, 04/09/2023 - 00:00
Onze vitaminebehoeften veranderen met ouder worden. Een aangepaste inname helpt om energie en vitaliteit te behouden. Dit kan op een heel eenvoudige manier.

Wist je dat je in minder dan een uur stress kan verlichten?

do, 31/08/2023 - 00:00
Een drukke job, een sportief lichaam, een uitgebreide vriendenkring, familie, kinderen, verplichtingen… Tegenwoordig moeten we veel ballen tegelijk in de lucht houden. Geen wonder dat burn-out de ziekte van de tijd genoemd wordt. Ontstressen is dan ook belangrijker dan ooit, maar hoe doe je dat snel en doeltreffend?

Alsmaar hetere hittegolven: hoe warm is te warm voor ons lichaam?

di, 29/08/2023 - 00:00
Door de klimaatverandering worden de hittegolven steeds extremer: ze duren langer, volgen elkaar sneller op en worden alsmaar heter. Welke temperaturen kan ons lichaam eigenlijk aan? Wanneer is het té warm?

Leuvense onderzoekers verklaren link tussen darmontsteking en parkinson

vr, 25/08/2023 - 00:00
Sinds enkele jaren is geweten dat onze darmgezondheid een belangrijke invloed heeft op de werking van de hersenen. Alsmaar meer wetenschappers buigen zich over de zogenoemde ‘darm-hersen-as’. Zo ook Leuvense onderzoekers, en die hebben een belangrijke ontdekking gedaan.

App meet UV-straling op jouw locatie en geeft tips voor zonnebescherming

vr, 11/08/2023 - 00:00
Moet je nog zonnecrème smeren op het einde van de zomer? En als de zon ondergaat? Om op die vragen te kunnen antwoorden, heeft de WHO een app ontwikkeld die je in realtime informeert over de intensiteit van de UV-straling in jouw omgeving.

Stem op je favoriete reclame en fleur je zomer op met een bongo-weekend!

do, 06/07/2023 - 00:00
BACHI, Roularta HealthCare en Smart I.T. Systems organiseren samen de ‘Consumer Healthcare Communication Awards’ (CHCA). Deze wedstrijd bekroont de beste reclamecampagnes voor (niet terugbetaalde en niet voorgeschreven) gezondheidsproducten naar het brede publiek.

1 homme sur 5 souffre de troubles érectiles après 18 ans [copy]

di, 04/07/2023 - 00:00
1 homme sur 5 de plus de 18 ans souffrirait de troubles de l’érection. Au-delà de 40 ans, 1 homme sur 3 serait concerné par la dysfonction érectile (DE). Et les chiffres augmentent encore avec l’âge. Toutefois, les hommes sont souvent honteux de parler de leurs problèmes d'érection et ils sont peu nombreux à consulter un médecin.

Reizigersdiarree: makkelijke tips om diarree op vakantie te vermijden

wo, 28/06/2023 - 00:00
Reizigersdiarree is een vaak voorkomende kwaal op vakantie. Laat je vakantie niet verpesten en volg deze tips om reizigersdiarree te vermijden.

Wat moet je doen bij een schaafwond?

wo, 28/06/2023 - 00:00
Een fietsrit met familie of vrienden is leuk, maar als iemand ten val komt, dan slaat de sfeer snel om. Gaat het om een diepe schaafwond, die hevig bloedt of tekenen van infectie vertoont, zoals roodheid, zwelling, warmte en pijn, schakel je sowieso best de huisarts in, maar meestal kan je een schaafwond zelf verzorgen in enkele eenvoudige stappen.

Wetenschappers ontdekken hoe ze het jojo-effect kunnen voorkomen

di, 13/06/2023 - 00:00
Veel mensen die op dieet zijn geweest, kennen het jojo-effect: na het dieet komen de kilo's er snel weer bij. Onderzoekers hebben nu ontdekt hoe dat komt, en belangrijker, hoe het te voorkomen.

Chips, frieten en kroketten verhogen het risico op depressie en angst

vr, 09/06/2023 - 00:00
Te veel verzadigde vetten eten, werkt gezondheidsproblemen in de hand, zoals obesitas, kanker, diabetes type 2, hart- en vaatziekten... Maar overmatige consumptie van gefrituurd voedsel heeft ook een impact op onze hersenactiviteit, en kan angst en depressie veroorzaken.

MyHealthViewer: mobiele toegang tot je gezondheidsgegevens

di, 06/06/2023 - 00:00
Welke vaccinaties je al kreeg, welke medicatie je moet nemen, wat de groeicurves van je baby zijn ... Dit soort gezondheidsgegevens kan je snel, gebruiksvriendelijk en ook mobiel raadplegen via de online toepassing MyHealthViewer.