Gezondheid.be

Abonneren op feed Gezondheid.be
Nieuws op gezondheid.be!
Bijgewerkt: 22 min 55 sec geleden

Infosessie over eten en bewegen

16 uur 2 min geleden
Dokter Hendrik Cammu gaat in deze voordracht op zoek naar de beste versie van de waarheid over voeding en bewegen. Hij doorploegde alle mogelijke wetenschappelijke toptijdschriften op zoek naar de beste aanbevelingen.

Wat zijn de zeven gouden regels voor de intieme hygiëne?

ma, 24/01/2022 - 00:00
Veel vrouwen doen foute dingen bij hun intieme hygiëne. Welke regels moeten er worden gerespecteerd en hoe beperk je maximaal het risico op irritatie en infectie?

Eenvoudige spier- en balansoefeningen om langer gezond te leven

vr, 21/01/2022 - 00:00
Hoe meer spieren je hebt, hoe beter je bestand bent tegen allerlei kwalen en ziektes. Dus ... hoe langer je leeft in goede gezondheid. Ook met enkele eenvoudige oefeningen in de dagelijkse routine kan je op een gezonde manier spierballen kweken en je balans trainen.

We zijn op zoek naar gezonde deelnemers.

do, 20/01/2022 - 00:00
De Pfizer Clinical Research Unit (PCRU) zoekt gezonde vrouwen voor deelname aan een klinische studie. Interesse? Check hier of u in aanmerking komt.

Heeft het coronavaccin een invloed op je menstruatie en vruchtbaarheid?

do, 20/01/2022 - 00:00
Afgelopen zomer berichtten verschillende media dat vrouwen veranderingen in hun menstruatiecyclus opmerkten: langere cycli, langere en soms zwaardere menstruaties. Dan rijst de vraag: wat zijn de gevolgen van de coronavaccinatie voor de vruchtbaarheid?

Onderzoekers vinden oorzaak MS en zijn zo een stap dichter bij behandeling

di, 18/01/2022 - 00:00
Multiple sclerose (MS), een ongeneeslijke progressieve auto-immuunziekte, wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het Epstein-Barr virus (EBV). "Met een EBV-vaccin of EBV-specifieke antivirale geneesmiddelen zouden we MS in de toekomst kunnen voorkomen of genezen", klinkt het.

Wat is het best bij keelpijn: koude of warme dranken?

di, 18/01/2022 - 00:00
Keelpijn kan heel vervelend en pijnlijk zijn. Soms krijg je de tip om vooral koude dranken te drinken, of zelfs om op een ijsblokje te zuigen, terwijl anderen net warme thee met wat honing of citroen adviseren. Of een warme kop soep. Maar wat is nu eigenlijk het beste advies bij keelpijn?

Waarom moet je nuchter zijn voor een operatie en wat houdt dat in?

ma, 17/01/2022 - 00:00
Als je binnenkort wordt geopereerd, is het belangrijk dat je voor de operatie nuchter bent. Dat betekent dat je niet mag eten of drinken. Waarom eigenlijk? Hoelang moet je dan precies 'nuchter' zijn, en wat mag wel?

Is het gezond om te wandelen vlak na het eten?

vr, 14/01/2022 - 00:00
Dat wandelen in de natuur gezond is, weten we ondertussen allemaal. Maar hoe zit het met wandelen meteen na het eten? Is het een goed idee om vlak na je lunch of avondmaal nog snel even de benen te strekken?

Infosessie: Parkinson

do, 13/01/2022 - 00:00
Peter Gabriëls, bewegingsconsulent met Parkinsonspecialisatie, heeft het tijdens een infosessie over de motorische en niet-motorische verschijnselen, dubbeltaak-training, aandacht en concentratie en de motorische en niet-motorische oefentherapie.

Link voeding en ADHD nogmaals bewezen: fewfoods-dieet verandert hersenactiviteit

di, 11/01/2022 - 00:00
Eerdere studies hadden al aangetoond dat het fewfoods-dieet symptomen van ADHD kan onderdrukken. Onderzoekers ontdekten nu ook de achterliggende mechanismen, dus wat er precies in de hersenen gebeurt als kinderen met ADHD dat dieet volgen.

Moeilijke transit? Met deze natuurlijke oplossing loopt je vertering vlotter

di, 11/01/2022 - 00:00
1 Belg op 10 heeft last van verteringsproblemen. En jij? Ontdek hoe je op een natuurlijke manier zorg kan dragen voor je transit!

10 oefeningen om skiblessures te vermijden

ma, 10/01/2022 - 00:00
Skiën vereist kracht en lenigheid en een goed reactie-, uithoudings- en coördinatievermogen. Een goede voorbereiding is dus zeker niet overbodig als je de kans op blessures wil verkleinen. Met deze 10 oefeningen ben je er volledig klaar voor.

Wat gebeurt er als je maaltijden overslaat?

ma, 10/01/2022 - 00:00
Het lijkt misschien de snelle weg naar een slanke lijn, maar het overslaan van maaltijden, werkt veeleer in je nadeel. Binnen vier tot zes uur na je laatste voedselinname beginnen je hersenen het tekort aan brandstof te ervaren en bovendien kan het net je basisstofwisseling vertragen.

Constipatie: het belang van een gezond darmmicrobioom

vr, 07/01/2022 - 00:00
De meesten van ons kennen de basisregels van een goede darmhygiëne: meer water drinken, vezels eten, lichaamsbeweging... Maar soms volstaat dit niet om van chronische constipatie af te komen. Door deze basisgewoonten aan te vullen met probiotica bijvoorbeeld, kan je je spijsvertering weer op gang brengen.

Wat doe je als je (huis)dier weggelopen is of als je zelf een verloren dier vindt?

vr, 07/01/2022 - 00:00
Je hebt een verloren gelopen of gewond dier gevonden of je eigen (gezelschaps)dier is weggelopen. Wat doe je eigenlijk het best in een dergelijke situatie?

Verhoogt de e-sigaret het risico op erectiestoornissen?

vr, 07/01/2022 - 00:00
Vormt de elektronische sigaret (e-sigaret) een risicofactor voor erectiestoornissen? Er is in elk geval een link. Het is dan ook belangrijk dat gebruikers op de hoogte zijn van dit mogelijke gevolg.

Van keelpijn tot keelontsteking: Wat kan je zelf doen?

vr, 07/01/2022 - 00:00
Veel mensen worden in de winter geplaagd door keelpijn. Meestal is (acute) keelpijn het gevolg van een infectie met een ziektekiem (virussen en bacteriën). Het afweersysteem reageert daarop met een ontsteking.

Waarom zijn kolen gezonde winterkost?

do, 06/01/2022 - 00:00
Witte kool, groene kool of savooikool, boerenkool, rode kool, spruitjes: het zijn ideale wintergroenten die bovendien boordevol goede voedingsstoffen zitten, al hangt natuurlijk veel af van de bereidingswijze en hoe je de kolen bewaart.

Waarom je beter niet met contactlenzen kan slapen

di, 04/01/2022 - 00:00
Veel mensen die contactlenzen dragen overdag, durven die ook ’s nachts wel eens inhouden. Nochtans kunnen de gevolgen ernstig zijn, zo meldt ook de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC naar aanleiding van een onderzoeksrapport.

Pagina's