Gezondheid.be

Abonneren op feed Gezondheid.be
Nieuws op gezondheid.be!
Bijgewerkt: 9 min 47 sec geleden

Bedplassen: zeven tips voor het vakantiekamp

16 uur 15 min geleden
Voor kinderen die nog bedplassen, kan een logeerpartijtje, een vakantie- of sportkamp of een weekendje uit een problematische ervaring zijn. Sommige kinderen die al droog zijn, kunnen tijdens zo'n kamp ineens opnieuw bedplassen.

Zo maak je je slaapkamer allergie proof

16 uur 15 min geleden
Laat je nachtrust niet bederven omdat je moet snotteren en niezen. Enkele kleine aanpassingen in je slaapkamer, huis en in je slaaproutine volstaan om de allergenen die je parten spelen te vernietigen.

Meer risico op legionella na terugkeer van vakantie

ma, 19/08/2019 - 00:00
Terugkerende vakantiegangers lopen een verhoogde kans op een legionella-infectie in eigen huis. Veel mensen miskennen de gevaren van kranen die langer dan een week niet worden gebruikt.

Gratis HPV vaccinatie voor jongens

ma, 19/08/2019 - 00:00
De Vlaamse Gemeenschap en de Federatie Wallonië-Brussel bieden vanaf 1 september 2019 het vaccin tegen humaan papillomavirus (HPV) ook gratis aan voor jongens in het eerste jaar (Vlaamse Gemeenschap) of tweede jaar (Federatie Wallonië-Brussel) secundair onderwijs.

Therapeutisch gebruik van illegale drugs

ma, 19/08/2019 - 00:00
Er is een toename aan wetenschappelijke evidentie voor het gebruik van illegale drugs tijdens de behandeling van somatische en psychiatrische symptomen.

Kunnen asperges het ontstaan van kanker tegengaan?

ma, 19/08/2019 - 00:00
Het is niet bewezen dat asperges het ontstaan van kanker kunnen tegengaan. In asperges zitten een aantal stoffen waaraan een eventuele preventieve werking tegen kanker wordt toegeschreven.

Borstvoeding: Proberen via 6-6-6-6 schema

ma, 19/08/2019 - 00:00
Naar aanleiding van de Internationale Week van de borstvoeding lanceerde Kind & Gezin Kind en Gezin een nieuwe campagne rond borstvoeding: de organisatie legt nu de klemtoon op het proberen, via het beeld van de vier zessen: zes uur, zes dagen, zes weken en zes maanden.

Infonamiddag: De kinesitherapeutische aanpak van chronische pijn

zo, 18/08/2019 - 00:00
Kinesitherapie bekleedt een belangrijke plaats in een multidisciplinaire aanpak van pijn (arts, psycholoog, verpleegkundige…). I

Hoe laat je een avocado snel rijpen?

do, 15/08/2019 - 00:00
Het is niet altijd eenvoudig om een avocado net op tijd rijp te krijgen. Overrijp is hij ook niet meer genietbaar.

Helpt gezichtsgymnastiek tegen rimpels?

do, 15/08/2019 - 00:00
Dagelijks of om de andere dag 30 minuten gezichtsoefeningen vergroten en versterken de gezichtsspieren, waardoor het gezicht steviger wordt en de vorm van een jonger gezicht krijgt.

Acute gastro-enteritis kost jaarlijks honderden miljoenen euro’s

di, 13/08/2019 - 00:00
In België worden jaarlijks meer dan 10 miljoen mensen getroffen worden door acute gastro-enteritis (diarree, braken enz.), wat een gemiddelde van ongeveer één episode per inwoner per jaar inhoudt.

Helpen sojaproducten het risico op borstkanker te verkleinen?

di, 13/08/2019 - 00:00
In sommige gevallen helpen sojaproducten het risico op het ontstaan van borstkanker te verlagen. Het is wel afhankelijk van hoeveel sojaproducten je eet en drinkt.

Onmiddellijk uitkering voor zieke zelfstandigen

di, 13/08/2019 - 00:00
Zelfstandigen die minstens een week niet kunnen werken omdat ze ziek zijn of een ongeval hadden, kunnen sinds 1 juli 2019 de eerste dag een uitkering krijgen. Dat zegt het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv).

Doe de squat

di, 13/08/2019 - 00:00
De squat is niet het nieuwste hippe dansje en ook niet een of ander ‘chill' gebaar! Het is een fitness oefening waarbij je je hele lichaam gebruikt en vooral je billen en benen traint, maar ook je rug- en buikspieren varen er wel bij.

Autorijden met slippers verboden?

ma, 12/08/2019 - 00:00
Nergens in de wegcode staat letterlijk dat autorijden met slippers verboden is. In de wet staat echter wel dat je in alle omstandigheden moet kunnen sturen, rijbewegingen uitvoeren en je auto in de hand moet kunnen houden.

Verband tussen hoog vetgehalte spiercellen en lage overleving darmkankerpatiënten

ma, 12/08/2019 - 00:00
Een hoog vetgehalte in de spiercellen gaat samen met een lagere algehele overlevingskans van mensen bij wie in een vroeg stadium darmkanker is geconstateerd.

Vervelende kompaskwal duikt op aan Belgische kust

ma, 12/08/2019 - 00:00
De gemeente Knokke-Heist waarschuwt voor de kompaskwal, die zijn opwachting maakt aan de Belgische Oostkust. De kompaskwal is een erg vervelende kwallensoort: contact met de tentakels kan erg pijnlijk zijn.

Brein reageert beter op suiker dan op zoetstoffen

do, 08/08/2019 - 00:00
Heb je zin in iets zoets? Neem dan liever een gewone cola dan een cola light. Je brein reageert namelijk beter op suikers dan op zoetstoffen. Dat blijkt uit onderzoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum LUMC.

VAB-Reisbijstand waarschuwt voor dengue in Thailand en Filipijnen

do, 08/08/2019 - 00:00
Tijdens de eerste zes maanden van 2019 heeft VAB in 38 procent meer dossiers dan in 2018 medische bijstand geboden voor reizen in Azië. Deze trend lijkt zich deze zomervakantie ook verder te zetten.

Hoe lang kan je etensrestjes bewaren?

do, 08/08/2019 - 00:00
Etensrestjes kan je weer opwarmen of verwerken in een soep, maar je moet ze wel op de juiste manier bewaren. En in de zomer, zeker bij warm weer, kan je hierbij niet voorzichtig genoeg zijn!