Philips lanceert draagbaar CPAP in Benelux

ma 12 maart 2018

De DreamStation Go is de compacte CPAP van Philips voor gebruik op reis. Op 12 maart 2018 maakte Philips bekend dat het toestel nu ook in Benelux verkrijgbaar is. In het persbericht wordt benadrukt dat het toestel dezelfde klinisch bewezen therapie heeft als de gewone DreamStation. Deze reis CPAP is beschikbaar via web shops. Klik op Lees meer voor de volledige tekst van de aankondiging.

Persmededeling van Philips

Amsterdam (Nederland) - Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) heeft vandaag de lancering bekendgemaakt van DreamStation Go, zijn jongste en tegelijk ook kleinste PAP-apparaat (positieve luchtwegdruk) waarmee patiënten met obstructieve slaapapneu (OSA) makkelijker op reis kunnen. DreamStation Go is slechts half zo groot als de apparaten van de vorige generatie, maar biedt hetzelfde klinisch bewezen prestatie- en comfortniveau om ook op reis de therapie trouw verder te zetten.  

Dreamstation Go

DreamStation Go is de vrucht van meer dan 30 jaar innovatie in slaaptherapie en is helemaal afgestemd op de noden van de reizende patiënten. Het discrete en dunne apparaat weegt minder dan vier kilo en is voorzien van een ingebouwde stroomtoevoer, wat het aantal mee te nemen accessoires beperkt. De innovatieve microflexibele slang van 12 mm draagt bij tot de algemene trend naar meer compactheid door het volume te beperken en tegelijk de mobiliteit en het comfort te verbeteren. DreamStation Go voldoet aan de FAA-normen inzake gebruik aan boord van vluchten. Zo kunnen de gebruikers hun therapie tijdens lange vluchten of nachtvluchten gewoon verderzetten.

Dreamstation Go

“Reizen met een slaaptherapieapparaat kan voor patiënten met obstructieve slaapapneu best lastig zijn", aldus Mark D’Angelo, OSA-patiënt en Sleep Therapy Business Leader bij Philips. “We hebben de voorbije jaren al heel wat stappen ondernomen om het gewicht en de afmetingen van onze apparaten te verminderen, maar de meeste moeten nog altijd als afzonderlijke bagage worden meegenomen. Hierdoor zien heel wat gebruikers ervan af om hun therapie op reis te blijven volgen. We hebben de DreamStation Go ontworpen als een holistisch systeem met compacte kenmerken en bewezen prestaties, zodat de gebruikers hun therapie ook op reis comfortabel kunnen verderzetten en eender waar van een optimale nachtrust kunnen genieten.” 

Dreamstation Go

Meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd lijden aan obstructieve slaapapneu1; velen zijn afhankelijk van een PAP-therapie om hun levenskwaliteit te verbeteren. DreamStation Go is verkrijgbaar met een vaste continue positieve luchtwegdruk (CPAP) of als een auto-getitreerd APAP-model. Beide opties zijn bluetooth-compatibel voor een draadloze datatransmissie naar de cloud-gebaseerde patëntmanagementsystemen EncoreAnywhere en Care Orchestrator voor artsen. Dankzij de integratie in de DreamMapper-app van Philips kunnen de gebruikers hun therapietrouw op diverse apparaten makkelijk vanaf één geconsolideerd dashboard monitoren. 

Dreamstation Go

DreamStation Go is de jongste nieuwkomer in het bekroonde slaapapneugamma Dream Family van Philips; deze productlijn beoogt een optimale connectie en ondersteuning van de patiënt, de arts en de thuiszorgverlener om de patiëntenzorg en de levenskwaliteit te verbeteren.  Sinds Dream Family in 2015 werd uitgebracht, heeft het al ruim een miljoen patiëntenlevens positief beïnvloed.

 

DreamStation Go is verkrijgbaar via de Philips Webshop: Webshop DreamStation Go

Voor meer informatie over de oplossingen van Philips inzake slaap- en ademhalingstherapieën kunt u @PhilipsResp volgen of sleepapnea.com bezoeken.

Bron persbericht: Philips maakt reizen voor slaapapneupatiënten makkelijker met het nieuwe, compacte en connected slaaptherapieapparaat DreamStation Go