ResMed lanceert AirMini, de kleinste CPAP ter wereld

di 25 april 2017
AirMini naast smartphone

Het gestroomlijnde ontwerp en de aantrekkelijke smartphone-app zorgen voor een revolutie in de CPAP-ervaring voor de 100 miljoen patiënten wereldwijd met slaapapneu.

Nieuwsbericht van ResMed

San Diego, 25 april 2017 - ResMed heeft vandaag haar AirMini™, de kleinste CPAP ter wereld, onthuld - een ingrijpende verandering voor mensen met slaapapneu. 

Om nieuwe hoogtenpunten te bereiken in patiëntgerichte vernieuwing, combineert AirMini de klinisch beproefde CPAP-technologie van ResMed, samen met het comfort en de gebruiksvriendelijke functies, in een slank, draagbaar, zakformaat apparaat dat ideaal is voor op reis. De AirMini is verkrijgbaar met de AutoSet™ -functionaliteit van ResMed en een innovatief, ingebouwd bevochtigingssysteem voor het comfort van de patiënt.

AirMini weegt slechts 300 gram en meet slechts 13,6 x 8,4 x 5,2 cm.

"De ResMed AirMini heeft de CPAP-therapie opnieuw gedefinieerd en stellen patiënten gerust, wetende dat ze eenvoudig ResMed-kwaliteitstherapie kunnen krijgen, waar ze zich ook bevinden," zegt Mick Farrell, CEO van ResMed. "CPAP is nu draagbaarder en toegankelijker dan ooit tevoren. Ik reis nu overal ter wereld met een prototype van het AirMini-systeem en gebruik AutoSet™, de bevochtiger en een AirFit™ P10 neusdoppen masker. Het heeft mijn reisleven veranderd. Ik ben zo enthousiast om te zien dat deze technologie nu beschikbaar is voor vele miljoenen slaapapneupatiënten."

In een recent onderzoek zei 65% van de CPAP-gebruikers dat de apparaatgrootte de #1 reden is om hun CPAP niet elke keer mee te nemen op reis. Hiermee doorbreken ze de cyclus van therapietrouw en stellen ze zichzelf bloot aan de chronische gevolgen van slaapapneu: Ze stoppen herhaaldelijk met ademen in de nacht, schakelen onbewust over tussen momenten van slaapverstikking en schokken van ontwaken om de ademhaling te hervatten. Dit kan gevaarlijke niveaus van vermoeidheid overdag veroorzaken en het risico verhogen op het ontwikkelen van andere fatale aandoeningen zoals diabetes type 2 en hartfalen.

AirMini's comfort en gebruiksgemak zijn ideaal voor patiënten en ook voor leveranciers van medische apparatuur voor thuisgebruik voor wie het apparaat een hefboom kan zijn voor de groei van het bedrijf:

  • Een telefoonapp (iOS en Android) waarmee patiënten comfortinstellingen kunnen wijzigen en hun eigen nachtelijke gebruiksgegevens kunnen bijhouden, een praktijk die de naleving en gezondheidsresultaten verbetert
  • Draagbare en handige bevochtiging zonder water, dat het comfort maximaliseert en de uitgeademde warmte en het vocht van een patiënt vasthoudt met een HumidX ™ -bevochtiger in de maskerdarm en deze opnieuw ter beschikking stelt.
  • Compatibiliteit met de AirFit N20 neus- en F20 neus-mondmaskers van ResMed, gemakkelijk voor leveranciers van medische thuisapparatuur om te passen bij een brede groep van patiënten (respectievelijk een ongekende 99% en 97% van de patiënten) en een speciale AirMini-versie van de prijswinnende AirFit P10 neusdoppen masker.

Beschikbaarheid

AirMini is beschikbaar voor Amerikaanse CPAP-gebruikers via hun aanbieders van medische thuisapparatuur. ResMed neemt bestellingen van aanbieders in ontvangst vanaf 3 mei 2017 en AirMini zal vanaf 31 mei worden verzonden. Het zal ook beschikbaar zijn bij de eerste lancering in Australië, Canada, Denemarken, Finland, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, en andere landen volgen.

Getuigenissen van patiënten en klanten

"Als een professionele zorgverlener en een persoon met slaapapneu, ben ik verliefd op de AirMini. Reizen met mijn CPAP-machine was een gedoe vanwege het gewicht en de afmetingen. Ik kijk er naar uit om mijn AirMini in mijn tas te kunnen dragen.", - Vickie B, CPAP-gebruiker in Green Bay, Wisconsin.

"Er is een grote vraag naar een CPAP waarmee je makkelijker kunt reizen. Niet alleen hebben mijn patiënten mij daarnaar gevraagd, ze vertrouwen al op de therapie die ze van ResMed krijgen, dus ik weet dat AirMini enorm populair zal worden. zowel patiënten als ons bedrijf." - Samantha Romsos, ademtherapeut bij thuiszorg aanbieder Home Medical in Green Bay, Wisconsin.

Voor meer informatie, waaronder een productfiche, foto's, getuigenissen van patiënten en klanten en wetenschappelijke claims hierboven, bezoekt u http://newsroom.resmed.com/airmini-press-kit

Video

Introductie van de AirMini, de kleinste CPAP ter wereld (1min)

AirMini Facebook Live met dr Oz en het SleepScore laboratorium (32min) (in Engels)
Gezond Slapen en de nieuwe AirMini, de kleinste CPAP ter wereld voor behandeling van slaapapneu. Een gesprek met dr Mehmet Oz, Jim Hollingshead (voorzitter Resmed Americas) en twee CPAP gebruikers die op reis gingen met de AirMini: Arthur Schwartz and Jeff Cappello.